Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imate produženi vikend?

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje i koji je dio Hrvatske dobar izbor za slobodne dane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretežno sunčano i vrlo toplo bit će nam do kraja tjedna, pa i za ovaj, za mnoge produženi vikend. Poslijepodne su ipak u unutrašnjosti mogući i lokalni, uglavnom slabi pljuskovi.

Sunčano i vruće vrijeme, ali ipak i dalje nestabilno, i to uglavnom u cijeloj unutrašnjosti imamo ovih dana, a slično nas čeka danas, pa i do kraja tjedna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Najviše sunčanog vremena bit će na Jadranu, dok će na kopnenom dijelu, posebno u gorskim područjima i unutrašnjosti Istre i Dalmacije povremeno svako poslijepodne biti moguć i kakav grmljavinski pljusak.

Zapadnije od nas nalazi se vlažan i nestabilan zrak, zbog čega u unutrašnjosti može i dalje biti pljuskova.

U srijedu ujutro imat ćemo opet sunčano i već od jutra dosta toplo vrijeme. U gorskim krajevima moguća je i kratkotrajna jutarnja sumaglica. Temperatura u kopnenom dijelu do najviše 19 stupnjeva, a na Jadranu 22 uz slabu buru.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će se nastaviti sunčano i vrlo toplo vrijeme. Od sredine dana ponegdje je uz razvoj dnevne naoblake moguć još poneki lokalni pljusak, uglavnom u ovom južnijem dijelu.

Istočni krajevi zemlje u srijedu će opet imati pravi ljetni dan. Temperatura će se podići do najviše 31, a puhat će slab jugoistočni vjetar.

U Istri kao i prethodnih dana, najnestabilniji krajevi bit će Gorski kotar, Lika i unutrašnjost Istre, gdje će i biti lokalnih grmljavinskih pljuskova. Na Jadranu sunčano i vrlo toplo uz umjeren jugozapadnjak

Malo jačeg razvoja naoblake može biti i na jugu, također samo u zaleđu, a na obali i otocima ostaje sunčano i vrlo toplo.

Jadran dobar izbor za produženi vikend

I sljedećih nekoliko dana čekaju nas u prvom redu ljetne vrućine i sparine - temperature se neće previše mijenjati, bit će oko 29. Rijetko su i dalje u kasnijim poslijepodnevnim satima mogući lokalni grmljavinski pljuskovi.

Na Jadranu također pravo ljetno vrijeme - vrlo toplo i sunčano do kraja tjedna. Ako imate produženi vikend, Jadran će biti dobar izbor. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene