Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudski troškovi

Protiv roditelja Nore Šitum pokrenuta ovrha: Udruga Hrabro dijete traži 188.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Hrabro dijete pokrenula je ovrhu nad roditeljima preminule Nore Šitum. Od njih potražuju 188 tisuća kuna sudskih troškova zbog spora koji su izgubili.

Roditelji su u tužbi tražili da se Udruzi Hrabro dijete zamrznu preostala sredstva prikupljena za Norino liječenje, oko 4 milijuna kuna. Pravomoćna presuda koja dopušta raspolaganje sredstvima donesena je prije gotovo 3 godine, a roditelji sumnjaju kako su tek sada pokrenuli ovrhu zbog premijere filma koji govori o ovome slučaju.

Pročitajte i ovo Sukob na kulturnoj sceni - 1 Nastavak velikog sukoba Skandal na kulturnoj sceni: Muzej i Akademija ratuju oko slike jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika Slika nije dostupna Prepucavanje se nastavlja Gorak okus nakon predivne akcije: Je li bilo nezakonitih radnji?

Odvjetnik Udruge Hrabro dijete kaže da su ovrhu sami pokrenuli, a razloge ne zna.

"Prije nego su pokrenuli ovrhu ja sam razgovarao s njima i pitali su me dal su ispunjene sve pretpostavke, ja sam rekao da, da", kaže Mijo Kladarić, odvjetnik udruge Hrabro dijete.

"Ništa drugačije ne mogu gledat nego kao osvetu, jer su sudjelovali u filmu, zato što je film prikazan, zato što su rečeni svi dokazni materijali na koji su oni imali prilike 4 godine odgovarati", smatra Robert Tomić Zuber, redatelj dokumentarnog filma o Nori Šitum.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene