Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica predsjedništva

Plenković: HDZ će u ožujku objaviti liste kandidata za Europski parlament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popodnevnim satima održana je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Prema riječima premijera, raspravili su niz aktualnih tema na nacionalnoj i županijskoj razini.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će ta stranka u ožujku, na sjednici Središnjeg odbora, usvojiti program za izbore za Europski parlament i objaviti liste kandidata istaknuvši kako je uvjeren u izbornu pobjedu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Plenković je u izjavi novinarima rekao da su na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća prezentirali radni nacrt programa HDZ-a za izbore za Europski parlament, a koji bi u ožujku tijekom sjednice Središnjeg odbora trebao biti i formalno usvojen.

Plenković: Naš program odgovorit će na razvojne prioritete Hrvatske u kontekstu članstva u EU

"Uvjeren sam da ćemo na njima pobijediti kao što smo napravili 2013. i 2014. godine. Taj će program odgovoriti na ključne razvojne prioritete Hrvatske u kontekstu našeg članstva u EU, kao i na širu politiku na razini EU kojoj želimo dati i svoj obol", istaknuo je.

Plenković je, na novinarski upit, rekao i da će u ožujku HDZ objaviti i listu kandidata za izbore za Europski parlament.

Predsjednik HDZ-a izvijestio je i da će od petka gradonačelnika Županje Davora Miličevića, koji je tražio da se u potpunosti posveti svojoj funkciji gradonačelnika, u Hrvatskom saboru zamjeniti predsjednik Županijske organizacije Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković.

Također, raspravili su i rezultate sjednice Vlade u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te su, sukladno zakonskim propisima i stranačkom Statutu, usvojili financijsko izvješće HDZ-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene