Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao da se ništa nije dogodilo

Trenutak koji je iznenadio Hrvatsku: ''Pripremite odluku''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrej Plenković šokirao je u četvrtak Hrvatsku kada je, nakon glasanja o podršci Zdravku Mariću, rekao tajnici Vlade da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra, Ante Šprlje, Vlahe Orepića i Slavena Dobrovića.

Nakon naizgled rutinskog glasovanja o očitovanju Vlade na zahtjev SDP-a da Sabor izglasa nepovjerenje Zdravku Mariću, ministru financija, premijer Andrej Plenković je izrekao rečenicu koje je uzdrmala cijelu zemlju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povezao situaciju s istragom u Agrokoru Grmoja iznio ozbiljne optužbe: "Očito se netko boji što ministar unutarnjih poslova i ministar pravosuđa rade" Slika nije dostupna Nakon sastanka s vrhom stranke Plenković: Spremni smo ići i na nove izbore

Za očitovanje su ruke digli HDZ-ovi ministri. Kada je vidio da nema ruku Mostovih ministara Ante Šprlje, Vlahe Orepića i Slavena Dobrovića, Plenković je pitao tko je suzdržan. Ruke Mostovog trojca i dalje su mirovale. Potom je pitao tko je protiv, nakon čega su sva trojica podigli ruku.

"Dobro, imamo tri ministra koji su protiv. Dakle, kolege Orepić, Dobrović i Šprlje. Zahvaljujem. Molim da to konstatiramo. Molim tajnicu Vlade da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra. Hvala vam lijepo", rekao je tada Plenković i nastavio s vođenjem sjednice kao da se ništa nije dogodilo. 

I prozvani ministri Mosta nastavili su sudjelovati u sjednici Vlade, čak su i obrazlagali pojedine zakonske prijedloge. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene