Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savjet za branitelje Grada Vukovara

"Neće biti glazbenih izvođača ni političkih parola": Otkriveno kako će izgledati prosvjed u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Josić, predsjednik Savjeta za branitelje Grada Vukovara, na konferenciji za medije objasnio je kako će izgledati prosvjed u Vukovaru 13. listopada.

Predsjednik Savjeta Tomislav Josić na početku je konferencije rekao da se u zadnja dva-tri tjedna čulo puno toga neistinitog u vezi s prosvjedom. Istaknuli su da je prosvjed isključivo vezan za procesuiranje ratnih zločina te da je potpuno apolitičan, a na njega su pozvani apsolutno svi, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, DP DP i partneri imaju 14 mandata Pljesak i euforija u Domovinskom pokretu, Penava održao govor: "Nadam se da ćemo krojiti sudbinu Hrvatske" Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Dodao je da su sve priče o tome da se radi o političkom prosvjedu zapravo manipulacija te da je njegova jedina svrha ubrzavanje procesuiranja ratnih zločina, javlja N1 televizija.

"Ovaj prosvjed od same ideje pa do sadržaja nikad nije bio usmjeren protiv ljudi, nego protiv zločinaca koje institucije nisu procesuirale. Na prosvjedu će žrtve iznositi svoja potresna svjedočanstva, nakon čega će riječ dobiti gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, te da će oni biti jedini govornici na prosvjedu, a nisu predviđene nikakve glazbene izvedbe niti izvođači. Nisu dobrodošle nikakve političke parole ili transparenti političkog sadržaja", rekao je Josić, dodavši da očekuje velik broj ljudi koji će doći izraziti svoju potporu u Vukovaru.

Josić je rekao da su "apsolutne gluposti" tvrdnje da iza prosvjeda stoji Milijan Brkić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene