Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUKOB DVA BRDA

Plenković uzvratio Milanoviću: "Karijes s Pantovčaka pokazuje nervozu, primitivizam, divljaštvo... čovjek je patološki lažljivac"

Premijer Plenković odgovorio je na današnje Milanovićeve optužbe. Milanović je Plenkovića nazvao gojencem, a ovaj njega karijesom s Pantovčaka. "Niti jedan ministar dok je ove Vlade neće s njim više ići na put. Bojkotirat ćemo ga u svakom smislu", izjavio je premijer.

Premijer Plenković odgovorio je predsjedniku Milanoviću. Podsjetimo, Milanović je izjavio da nije inicijator pisma u kojem generali traže pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, te se obrušio na HDZ i Andreja Plenkovića optuživši ih da su vezani za Udbu i poručio da je prvo pitanje rekonstrukcija Vlade.

Premijer Plenković odgovorio je predsjedniku. 

"Želim se osvrnuti na izjavu koju je imao karijes s Pantovčaka u Dalmaciji. Imao je brutalne napade na HDZ, rekao je da smo mi svi lopovi, da je moj otac udbaš, pa je lagao da sam nešto govorio o generalima. Pokazao je ogromnu nervozu, primitivizam, divljaštvo... nama je to sve poznato", kazao je Plenković. 

"Više se ne namjeravamo sastati s njim na Vijeću za nacionalnu sigurnost, fizički sigurno ne, tako da ne gubimo naše vrijeme i ne dovodimo sebe u kontakt s nekim tko je u stanju na ovako primitivan i divljački način pristupati prema cijeloj stranci i Vladi, i mnogima od nas osobno", rekao je Plenković u Saboru.

"On je danas rekao da sam ja za generale rekao da su retardirani. Preslušajte sve moje nastupe u Saboru, izjavu jučer, niti trunke nema takvih konotacija. Čovjek je manipulator, lažljivac, divljak, proruski nastrojen, ne znam je li njihov agent ili ne, ali šteta koju nam je počinio u vanjskopolitičkom pogledu u zadnja dva mjeseca je zastrašujuća.

On očito ima puno problema, neka se očituje, a svoje probleme neka rješava s nekim tko mu može pomoći, a  siguran sam da mu je pomoć potrebna", kazao je. 

"Bilo bi bolje da se bavi svojim kućnim odgojem, a ne preustrojem Vlade. Niti jedan ministar dok je ove Vlade neće s njim više ići na put. Bojkotirat ćemo ga u svakom smislu", napomenuo je premijer. Smatra i da je politika Milanovića prema BiH bila "štetočinska". Nazvao ga je ponovo karijesom s Pantovčaka. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna a gdje je kultura? HDZ odgovorio Milanoviću: "Ruski agent na Pantovčaku izgubio je živce... Titov gardist..."

"Ne prihvaćamo da se Hrvate u BiH tretira neravnopravno, na žalost neki su tu učinili štetu u smislu povjerenja", dodao je. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović u Zadru "Briljirao" u Zadru VIDEO Milanović nije zaboravio ni omiljenu metu: "Idem helikopterom na Brač da iživciram malog Baneta, da me može skinuti sačmaricom"

Milanović je danas Plenkovića nazvao gojencem, udbaškim nasljednikom, a također je poručio i da Hrvatsku vodi banda. Za HDZ je rekao da je zalijepljen na Udbu "kao žvakaća guma na pločnik usred ljeta na zagrebačkom kolodvoru, a taj se smrad širi 30 godina".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene