Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USPJEŠAN VIKEND

HGSS u akciji: U nedjelju spasili ozlijeđenu planinarku, u ponedjeljak pronašli nestalu osobu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HGSS je zabilježio još dvije uspješne akcije ovoga vikenda, a riječ je o spašavanju ozlijeđene planinarke na sjevernoj strani Mosora u nedjelju te jutrošnjem pronalasku mlađe osobe nestale dan ranije kod Zagvozda.

Na dežurni telefon HGSS Stanice Split u nedjelju u 12:15 stigla je dojava o nesreći planinarke sa sjeverne strane Mosora u predjelu Donji dočići. Riječ je bila o ozlijedi potkoljenice desne noge.

U akciju se odmah uključilo 26 članova Stanice Split i njenih suradnika. Do unesrećene su stigli oko 14:20. Nakon pregleda liječnika utvrđeno je da je došlo do loma skočnog zgloba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon dva sata leta VIDEO Pogledajte kako je tehnologija pomogla u spašavanju nestale osobe: ''Bespilotne letjelice nisu samo igračke''

Noga je imobilizirana te je osoba pripremljena za transport u UT 2000 nosiljki. Unesrećena je spuštena s planine i predana hitnoj pomoći oko 15:30.



Nekoliko sati kasnije nova akcija nešto južnije. Naime, na dežurni telefon HGSS Stanice Makarska u 20:50 došla je dojava o nestaloj mlađoj osobi na području Turije kod Zagvozda.

Odmah po dojavi na teren je izašlo 23 pripadnika HGSS stanice Makarska s jednim K9 potražnim timom, četiri pripadnika HGSS stanice Split s dvije bespilotne letjelice.

Pročitajte i ovo Grga Brkić i North - 2 Jedna od najvećih akcija HGSS-a Spašavao psa i umalo izgubio vlastiti život: "Vidiš ga jadnog kako propada u tu crninu, samo oči i šape kako nestaju"

Njima su se priključuju prijatelji nestale osobe i pripadnici DVD-a Zagvozd i Policije. Nestala osoba pronađena je u jutarnjim satima.





 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene