Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI ZAGREB NA HLADNOM

Građani ljutiti jer (opet) nemaju grijanja: Iz HEP-Toplinarstva objašnjavaju zašto pucaju cijevi, a imaju i jednu dobru vijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Zagreb ostat će bez grijanja i tople vode na nekoliko dana. Puknula je vrelovodna cijev ispod Mosta Mladosti. Radnici trenutačno izvode pripremne radnje, a radijatori će biti hladni već oko 20 sati, rekli su nam u HEP-Toplinarstvu. Ipak, imaju i jednu dobru vijest.

Zbog puknuća magistralnog vrelovoda ispod Mosta mladosti, novozagrebačkim naseljima Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko bit će obustavljena opskrba toplinskom energijom od 4. studenoga u 20 sati do 7. studenoga u jutarnjim satima, navodi se u priopćenju HEP-Toplinarstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Građani u šoku! Dio Novog Zagreba tri tjedna nema toplu vodu, dobit će je nakratko pa opet ostati bez nje: "Ovo je van svake pameti" Ilustracija Priveden u stanicu Žalio se što nema struje pa izvadio pištolj: Policija objavila detalje pucnjave u Zagrebu

Silvija Barić iz HEP-Toplinarstva objasnila je da radnici trenutačno izvode pripremne radnje za popravak magistralnog vrelovoda, koji je, kaže, puknuo zbog starosti, ali i zbog vanjskih utjecaja, odnosno zbog korozije cijevi uzrokovanih izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

Objasnila je da građanima radijatori još nisu hladni jer u spremnicima ima akumulirane vode te da su zbog toga naveli 20 sati kao vrijeme obustave opskrbe toplinskom energijom, odnosno toplom vodom.

Očekuje da će radovi biti završeni u srijedu, dakle dan prije navedenog roka.

"Radit će se u nekoliko smjena, da se radovi što prije završe", napominje.

Prije dvije godine građani Novog Zagreba bili su bez tople vode od 1. do 15. kolovoza zbog obnove magistralnog vrelovoda u Zapruđu. Barić navodi kako se ne radi o istom puknuću.

"Taj dio ispod mosta se nije obnavljao, puknulo je unutar mosta, u galeriji mosta", objasnila je.

Na konstataciju kako u Novom Zagrebu učestalo pucaju cijevi i da su građani često bez vode, Barić odgovara: "Imamo 240 kilometara vrelovodnih cijevi. Neki dijelovi su obnavljani, neki nisu. Nije uvijek starost cijevi u pitanju, nekada je tu i vanjski faktor", napominje.

Novi Zagreb je zbog puknuća vodovodne cijevi bez vode ostao u rujnu, a bio je bez vode i u srpnju, također zbog puknuća vodovodne cijevi.

Sada će ipak imati vodu, ali hladnu. Takvi će im biti i radijatori.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene