Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani u šoku!

Dio Novog Zagreba tri tjedna nema toplu vodu, dobit će je nakratko pa opet ostati bez nje: "Ovo je van svake pameti"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Damir Krajac/Cropix
Nakon što su kvartovi u Novom Zagrebu tri tjedna bez tople vode, najavljeni su novi radovi s razmakom od tjedan dana koji će trajati još tri tjedna.

Kvartovi Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština u Novom Zagrebu tri tjedna su bez tople vode, od 14. lipnja. 

Toplu vodu bi trebali dobiti u ponedjeljak, 3. srpnja, a prije nego što je ona i došla počela su govorkanja po društvenim mrežama da će uskoro ponovno ostati bez nje. 

Brojni stanovnici tog djela Zagreba ostali su šokirani s tim pričama, misleći da to nije istina. Mnogi su zvali i na dežurni telefon kako bi provjerili te informacije, ali kako su i nama rekli oni s njima još ne raspolažu. 

Ni na službenim stranicama nema najave da će stanovnici ponovno biti bez tople vode. No, na upit i poslani mail dobili smo odgovor da je ta priča točna i da su najavljeni novi radovi koji počinju oko 10. srpnja i trajat će još tri tjedna.

"Time će završiti kompletna rekonstrukcija magistralnog vrelovoda putem kojeg se toplinskom energijom opskrbljuju naselja Utrine, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec.", poručili su nam iz HEP Toplinarstva.

Dok su se neki našalili "Brzo u dućane pokupovati svu toplu vodu", većina građana koji žive u Novom Zagrebu i kojih se tiče odluka - ogorčeni su. "Ovo je van svake pameti", napisao je stanar iz Dugava u kvartovskoj grupi na Facebooku.

"HEP-Toplinarstvo krajnje kupce toplinske energije i građane grada Zagreba ovim putem poziva na strpljenje i razumijevanje, jer se radovi na toplinskom sustavu provode kako bi se omogućila sigurna i kvalitetna isporuka toplinske energije u narednih 40 godina", naglasili su nam iz HEP Toplinarstva.

Točni datumi obustave isporuke tople vode mogu se pratiti na web stranici Vrelovoda u rubrici Info za građane te na web stranici HEP Toplinarstva u rubrici Bez toplinske energije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene