Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda

Hrvatski Escobar oslobođen teških optužbi: Sudilo mu se zbog zločina od prije 20 godina

Aktualno Galerija Stjepan Prnjat oslobođen - 1 Stjepan Prnjat oslobođen - 1 Foto: DNEVNIK.hr Stjepan Prnjat oslobođen - 2 Stjepan Prnjat oslobođen - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stjepan Prnjat oslobođen - 3 Stjepan Prnjat oslobođen - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Stjepan Prnjat oslobođen - 4 Galerija 1/4 >>
Stjepan Prnjat, poznat kao "hrvatski Escobar", oslobođen je optužbi za pranje novca.

Stjepan Prnjat, poznat kao "hrvatski Escobar", nepravomoćno je oslobođen optužbe na zagrebačkom Županijskom sudu. Sud smatra da tužiteljstvo nije uspjelo dokazati da je prije oko 20 godina oprao 3,6 milijuna kuna i oko dva milijuna eura koje je, smatra USKOK, zaradio na trgovini drogom.

Pročitajte i ovo Policija, ubojstvo kod bolnice - 5 tijelo je bilo uz Savu Detalji strašnog ubojstva na savskom nasipu: Ubojica i žrtva bili su u vezi

Riječ je o ponovljenom postupku, a Prnjat se na izricanju nije pojavio jer je na odsluženju zatvorske kazne zbog krijumčarenja više od 100 kilograma kokaina, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

"Nije dokazano da su optuženici u ovom kaznenom predmetu počinili ova kaznena djela koja im se stavljaju na teret, odnosno kazneno djelo pranja novca. Naime, Državno odvjetništvo je u svojoj optužnici tvrdilo da su svi okrivljenici znali da je taj novac stečen protupravno, odnosno trgovinom drogom", rekla je predsjednica sudskog vijeća Mirna Barović.

"Dakle, optužba nije dokazala koji bi iznos prvookrivljeni Prnjak uopće pribavio protuzakonitom trgovinom opojnim drogama, za što je proglašen krivim u Italiji, niti da bi počinio kaznena djela koja su opisana. Temeljem svega navedenog vijeće je odlučilo donijeti oslobađajuću presudu", dodala je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene