Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar u reciklažnom dvorištu

Na Jakuševcu još gori, vatru gasi 40 vatrogasaca. Zamjenik vatrogasnog zapovjednika otkrio nam je kad se očekuje potpuno gašenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon velikog požara u reciklažnom dvorištu na Jakuševcu dočekan je bez otvorene vatre, no vatrogasce čeka još dosta posla.

"Na požarištu je reduciran broj vatrogasaca. Trenutno je na požarištu 10 vatrogasnih vozila i 40 vatrogasaca. U tijeku je raskopavanje otpada, došli smo do polovice", kazao je za DNEVNIK.hr Tomislav Resman, pomoćnik zapovjednika za tehniku i taktiku JVP-a Grada Zagreba. Dodaje da bi izdimljavanje trebalo stati do kraja dana, a vjerojatno već u ranim poslijepodnevnim satima.

"Gašenje požara otpada na Jakuševcu jedna je od logistički najvećih intervencija posljednjih godina. Oko ponoći prve su se ekipe počele vraćati u spremišta. Sama organizacija rada, od dobave sredstva za gašenje, goriva, zraka i struje izuzetno je bitna i osim mnogobrojnim vatrogascima svakako moramo pritom zahvaliti i ekipama Zagrebačkog holdinga, Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, kao i Grada Zagreba. Ne smijemo zaboraviti da još uvijek pomažemo kolegama u Velikoj Gorici, da su ekipe i u Dalmaciji na dislokaciji kao i da su usprkos ovolikom broju vozila i ljudi koji su vani sve postaje operativne i spremne za zaštitu Zagreba", objavila je Vatrogasna postrojba Zagreba rano jutros na Facebooku.

Podsjetimo, požar je zahvatio sto četvornih metara odbačenog namještaja, visine i do desetak metara. Intervencijom 150 vatrogasaca iz vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s 45 vatrogasnih vozila oko 22 sata više nije bilo otvorenog plamena u požaru na Reciklažnom dvorištu Jakuševec.

"Nisu pronađene štetne čestice u zraku"

Veliki broj stanovnika Novog Zagreba požalio se zbog smrada koji se širio s požarišta. Dio ih je zabrinut zbog kakvoće zraka koji udišu. Iz Ravnateljstva civilne zaštite poručuju da, prema prvim podacima, nisu pronađene štetne čestice u zraku.

"U četvrtak u 00:16 primljena je informacija od UUHS-a da su djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'dr. Andrija Štampar' izvršili mjerenja vlastitim uređajima na mjestu požara i u naselju Mičevec (vjetar je skrenuo dim te umjesto prema Utrinama krenuo je prema naselju Mičevec). Prema preliminarnim rezultatima nisu pronađene štetne čestice u zraku", priopćeno je iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a.

Prema podacima Hitne medicinske pomoći, u požaru reciklažnog dvorišta nema ozlijeđenih osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene