Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznervirao se

Vučić hrvatskom novinaru: "Izmislili ste to za Veliku Srbiju", no snimke iz Gline ipak ne lažu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je u utorak posjetio Vrginmost iznervirala su pitanja novinara o njegovom govoru u Glini 1995., a novinara N1 televizije optužio je da je izmislio da je tada spominjao Veliku Srbiju.

I u Vrginmostu se potegnulo pitanje govora koji je Aleksandar Vučić, tada član Šešeljevih radikala, održao 1995. godine u okupiranoj Glini. Reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov pitala je srbijanskog predsjednika opterećuje li tadašnji njegov govor međusobne odnose Hrvatske i Srbije te misli li danas da Glina, koja je samo 20-ak km od Vrginmosta, nije hrvatska i hoće li se ispričati, na što je Vučić odgovorio:

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

"Čuo sam bezbroj istih pitanja jučer. Za mene je interesantno da je mjera vaše podrške i poštovanja, da ne kažem ljubavi, jednako proporcionalna poniznosti koju očekujete od nekoga tko bi došao među vas. Takvu vrstu poniznosti s moje strane, straha ili potrebe da vam se dodvoravam nikada nećete vidjeti".

Međutim, novinari su i dalje inzistirali na odgovorima srbijanskog predsjednika pa je tako novinar N1 televizije inzistirao je na komentaru govora u Glini o Velikoj Srbiji. Vučić mu je odgovorio: "To Velika Srbija ste dodali. Izmislili ste to za Veliku Srbiju, toga u govoru u Glini nema. Slučajno."

No, video Vučićevog govora iz 1995. koji se može vidjeti na YouTubu ipak demantira tvrdnje Aleksandra Vučića danas. Evo što je tada među ostalim rekao: 

"...Ništa više nema od vesti u Krajini. Kao da je to inostranstvo, kao da je to u Hrvatskoj... E, neće moći! Nikada srpska krajina, nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! (...) Ukoliko srpski radikali pobede i poraze precednika Srbije, vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće", riječi su iz govora Vučića u Glini.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene