Obavijesti Video Pretražite Navigacija
imao rok do ponoći

Darko Kovačević Daruvarac taksijem stigao u Remetinec, procurilo gdje će služiti kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darko Kovačević Daruvac je u 22 sata u ponedjeljak stigao u Remetinac. Kovačević mora na četiri godine u zatvor jer je u Zadru brutalno pretukao djevojku u kafiću. Udarao ju je rukama i nogama dok je ležala na podu, a navodno je razbio umivaonik njezinom glavom.

Kao što je prethodno najavio medijima, Darko Kovačević se ponedjeljak javio u zatvor u Remetinec. U 22 sata je taksijem stigao pred kaznionicu.

Imao je rok do ponoći stići u Remetinec gdje će, nakon prijave u Centru za dijagnostiku, proći provjeru pravosudne policije, a potom i liječnički pregled, nakon čega će biti raspoređen u neku od spavaonica.

Neslužbeno se doznaje kako bi Kovačević, nakon Centra za dijagnostiku, trebao biti poslan na izdržavanje kazne u zatvor u Glini, piše Hina.

Daruvarac je dva puta tražio odgodu odlaska na služenje kazne. Prvo zbog "obiteljske situacije", a zatim zato što mu je odvjetnik na odmoru pa službenici nemaju kome uručiti rješenje. Telefonski je za 24sata rekao da se neće žaliti na odluku suda kojim su mu odbili odgađanje javljanja u zatvor.

Podsjetimo, Kovačević mora na četiri godine u zatvor jer jer u Zadru brutalno pretukao djevojku u kafiću. Udarao ju je rukama i nogama dok je ležala na podu, a navodno je razbio umivaonik njezinom glavom. Gosti i osoblje kafića gledali su nasilje i nitko nije djevojci priskočio u pomoć.

Pročitajte i ovo Darko Kovačević Daruvarac na čitanju presude (Foto: Dnevnik.hr) četiri godine Presuda Darku Kovačeviću stigla na Općinski sud u Zadru: Daruvarac uskoro iza rešetaka

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''loša poruka'' Forum žena SDP-a o smanjenju kazne Daruvarcu: ''Ohrabrit će nasilnike''

"Ne bojim se zatvora, zašto bih se bojao? Ja ne bježim od kazne ni od onoga što sam napravio. Ne znam kada ću doći, do ponoći se moram javiti, tada se zatvara porta. Još sam u Zadru" rekao je Kovačević za 24sata.

Daruvarac je isprva u siječnju osuđen na pet godina zatvora, ali sud mu je kaznu smanjio u lipnju. Presuda je to Županijskog suda u Splitu, koji je preinačio odluku Općinskog suda u Zadru i smanjio mu kaznu za godinu dana. Djelomično je prihvaćena žalba 32-godišnjeg Daruvarca, kojemu je, kako se neslužbeno doznaje, kazna smanjena zbog izraženog žaljenja i kajanja te priznanja ovoga djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene