Apsolutno najviša dnevna količina i dalje je ona izmjerena 11. listopada 1881., čak 172,7 litara.


U 24 sata, prema podacima izmjerenim u srijedu u sedam sati, na Hvaru su pale 142,3 litre kiše po četvornome metru. Obilnih oborina bilo je i na drugim srednjodalmatinskim otocima.

Vezani članci Zagonetni muškarac s kišobranom Vrijeme će idućih dana biti sve samo ne stabilno: Red kiše, red sunca, red snijega... Jadran čeka i nova stara nevolja Spike Lee Spike Lee odao počast tragično preminulom Kobeu Bryantu, uoči dodjele susreli se s problemima

Kako javlja Crometeo, glavnina kiše pala je u samo nekoliko sati, a riječ je o rekordnoj dnevnoj količini ikada izmjerenoj na toj postaji u prosincu, a i u ostalim mjesecima, uz iznimku listopada.

'Naime, apsolutno najviša dnevna količina i dalje je ona izmjerena 11. listopada 1881., čak 172,7 litara', navode.

Više od 200 mm kiše palo je na Visu.

Pripremite se za iduće dane...

Na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije i u srijedu se povremeno očekuju kiša i kratkotrajni pljuskovi, u ostalim krajevima slaba kiša ili rosulja, a u višem gorju moguća je susnježica ili slab snijeg. Temperatura u unutrašnjosti uglavnom između 2 i 8, na sjevernom Jadranu od 6 do 12, u Dalmaciji između 12 i 19 Celzijevih stupnjeva.

Vjetar u unutrašnjosti bit će većinom slab istočni i sjeveroistočni. Na sjevernom dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita mjestimice s olujnim udarima, a na južnom dijelu istočnjak i jugo, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook