Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U odnosu na 'offline'

Žene koje igraju online igre društvenije su i seksualno aktivnije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati jednog istraživanja pokazali su zanimljivu vezu između igranja online igara i seksualnih aktivnosti pripadnica ljepšeg spola.

Iako i dalje prevladava mišljenje da su video igre 'muška stvar', sve veći broj pripadnica ljepšeg spola uživa u ovakvom načinu zabave – pogotovo u online igrama putem mobilnih uređaja, osobnih računala i igraćih konzola.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svašta oko nas Ona ili igrica - pogodite što je izabrao... Slika nije dostupna Opasne prijetnje FOTO Anita u strahu, gameri je žele mrtvu

Zanimljivo je da su takve gamerice – barem prema istraživanju kojeg je za GameHouse provela kompanija Harris Interactive, društvenije u 'pravom životu', na Facebooku i na Twitteru u odnosu na žene koje igraju offline igre.

No, osim što su društvenije, online gamerice su i seksualno aktivnije te je njih 57 posto seksualno aktivno (38 posto ima seksualne odnose barem jednom tjedno), u odnosu na 52 posto pripadnica ljepšeg spola koje preferiraju offline igre – razlika nije velika, ali ipak postoji.

Također, postoji razlika i u ostalim fizičkim i sportskim aktivnostima te je ovo istraživanje pokazalo da su online gamerice aktivnije i na tom području. Što se socijalizacije tiče, tu su razlike malo veće te se 42 posto ispitanih ženskih osoba koje uživaju u igrama na internetu dnevno intenzivnije druži barem s jednim prijateljem/prijateljicom, dok ta brojka za gamerice koje igraju offline igre iznosi samo 31 posto.

Zanimljivo je da glavni razlog za igranje online igara nije druženje s drugim ljudima – taj je odgovor dalo samo 16 posto njih, već su to oslobađanje od stresa i 'ubijanje' dosade.

Oko 55 posto ispitanih gamerica kaže da ih igranje online igara čini sretnima, a malo više od polovice smatra da se osjećaju pametnijima tijekom igranja.

Ovo je istraživanje pokazalo i da u video igrama putem interneta više uživaju ženske osobe starije od 34 godine – njih čak 64 posto, dok se ostalih 36 posto ispitanih nalazi unutar dobne granice između 18 i 34 godine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene