Otporni škrob, međudjelujući s procesima fermentacije u crijevima, smanjuje osjećaj gladi tijekom više sati, ostvarujući dugoročni učinak i predstavljajući idealnu metodu u postizanju i regulaciji optimalne tjelesne mase
Škrob se dijeli u tri skupine: brzo probavljivi (unutar 20 minuta nakon konzumacije), sporo probavljivi (između 20 i 120 minuta) i otporni / neprobavljivi (uopće se ne probavlja, nego fermentacijom u debelom crijevu poprima svojstva prebiotika). Izvori otpornog škroba su kuhani, ohlađeni krumpir, tjestenina, riža, leguminoze i kukuruz.
Najčitanije
-
Liječnici poslali poruku
Namnožilo se mnogo opasnih zmija, mještani su zabrinuti: "Stvarno su velike. Radije bih naletio na vepra ili leoparda nego na nju"
-
Ledena kiša
VIDEO/FOTO Jako nevrijeme pogodilo Slavoniju: Led zabijelio tlo, kiša uzrokovala bujice
-
Javno je (ne)bitno
"Ravnatelj na službenom putu": Reporterka Provjerenog razotkrila bezočnu laž