Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogoduje razvoj bakterija

Otkriveno zašto se trujemo morskim plodovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prah iz afričke pustinje, kojeg vjetar nosi u oceane, krivac je za razvoj bakterija kojima se otruju ljudi koji jedu morske plodove.

Znanstvenici su otkrili da opasna bakterija u morskim plodovima cvijeta kada je u njezinoj blizini prisutan prah iz pustinja diljem Afrike.

Pročitajte i ovo Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike Prešao 16.000 kilometara Britanac prvi pretrčao cijelu dužinu Afrike: Putem je bio opljačkan i otrovao se hranom Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

Upozoravaju kako zbog klimatskih promjena dolazi do širenja pustinja, a time se povećava i rizik trovanja morskim plodovima, piše Telegraph.

>> Morski ježevi zaslužni za proizvodnju noževa koji se sami bruse

'Fokusirali smo se na pustinjska područja u zapadnoj Africi, koja će se najvjerojatnije povećati zbog klimatskih promjena. Najvjerojatnije će i sve češće biti pješčane oluje. To znači da će u Atlantiku završiti puno prašine iz pustinja. Ubrzanim rastom te bakterije povećavaju rizike infekcija kod ljudi. Mogu uzrokovati infekcije oka, uha ili otvorenih rana, a jedna sorta čak i koleru', pojasnila je doktorica Erin Lipp sa Sveučilišta Georgia.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene