Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršena istraga

Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon punih pet mjeseci policija je dovršila istragu o slučaju trovanja mineralnom vodom u ugostiteljskom objektu u centru Rijeke.

Zbog sumnje na ozljedu jednjaka zbog konzumacije kontaminirane mineralne vode u jednom kafiću u centru Rijeke jedna osoba završila je u bolnici.

Hrvatski državljanin stradao je prilikom ispijanja tekućine iz bočice mineralne 4. studenoga 2023. Pet mjeseci kasnije Služba općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske izvijestila je da su u nastavku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljene dvije hrvatske državljanke u dobi od 38 i 39 godina.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

''Kriminalističkim istraživanjem je po završetku potrebnih analiza, što su ih proveli djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba, utvrđeno da se u spornoj bočici bezalkoholnog pića nalazila alkalna tekućina - sredstvo za čišćenje posuđa, koje su u tu bočicu ulile osumnjičenice. One su kao vlasnice ugostiteljskog obrta s područja otoka Krka u praznu bočicu ulile alkalnu tekućinu i nakon uporabe je neoprezno i lakomisleno ostavile u skladištu uz ostale neotvorene bočice mineralne vode'', objavila je policija.

''Krajem listopada prilikom vraćanja neotvorenih bočica bezalkoholnog pića distribucijskoj tvrtki bez njihova nadzora, sporna je bočica proslijeđena u riječki ugostiteljski objekt, gdje je stavljena u optjecaj i poslužena gostu, koji je zadobio ozljede nakon konzumacije'', objasnila je policija.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Maksimiru Pucnjava u Zagrebu Žena ubijena u Zagrebu: ''Upomoć, upomoć, tata je upucao mamu!''

Po završetku istraživanja obje su žene kazneno prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a 39-godišnjakinja je i predana pritvorskom nadzorniku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene