Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Društveni eksperiment ili zabava?

Bizarna stranica za 99 centi otkrit će vam tko je još platio da dozna isto

Dolari (Foto: AFP)
Dolari (Foto: AFP) Foto: Afp
Biste li podijelili broj bankovne kartice na internetu samo da biste vidjeli tko je učinio isto? Vjerovali ili ne, mnogi su to već učinili i to na internetskoj stranici naziva ''Who paid 99 cents?''.

Jedina svrha ove bizarne stranice jest ispitati kolika je ljudska potreba da jednostavno doznati tko je spreman učiniti isto što i oni i još za to platiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija koronavirus.hr Ugašena stranica koju smo tijekom pandemije svakodnevno posjećivali Vladimir Putin Ruwiki Novi Putinov projekt danas kreće punom snagom: Dvije važne informacije drže se u potpunoj tajnosti

Sučelje stranice izgleda vrlo jednostavno i ne otkriva mnogo. Sve što se prikazuje jesu tri polja u koja trebate upisati svoje ime (koje možete i izmisliti), adresu elektroničke pošte i broj kartice s koje će vam se skinuti 99 centi. U dnu stranice stoji i upozorenje da će ime koje unesete biti javno objavljeno i vidljivo svima koji učine isto.

"Vaše će ime biti javno objavljeno. Očito. To je bit. Izmislite ga ako želite. Račun ćemo vam poslati na e-mail.'', poručuju vlasnici ''eksperimenta'' te ispod sitnijim slovima dodaju: "Sva su plaćanja konačna. Molimo vas, nemojte nas tužiti".

Dolari (Foto: AFP) Who paid 99 cents? (Foto: screenshot) Foto: Screenshot

 

Pokretač stranice je entertainment studio Thinko.com, sa sjedištem u New Yorku.

Jedan od partnera u Thinko.com, Pasquale D'Silva, u razgovoru za Business Insider otkrio je porijeklo ideje da se otvori ovaj tip stranice.

"Veseli nas činiti korištenje računala i interneta zabavnim. Rad za računalom uglavnom je vječito nešto dosadno. Zašto smo ovo napravili? Jednostavno, u Thinku nas pokreće sve što nas može nasmijati. Ljude to nasmijava, širimo smijeh i dobru energiju", rekao je D'Silva.

Što će učiniti s uplatama?

"Investirat ćemo u sljedeći odličan i zabavan internet projekt. Imamo nebrojene ideje. Želimo internet ispuniti zabavom kako bi se svi više smijali", poručio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene