Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mistične dimenzije života

Pokušajte pogoditi što bi ovo moglo biti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki umjetnici ljudsko tijelo koriste kao 'platno' za slikanje, no talijanski umjetnik iz New Yorka Angelo Musco ljudsko tijelo koristi kao medij.

On ljudska tijela slaže u slojevima, kao da se radi o potezima kista, a stotine obnaženih tijela on pretvara u sasvim nove, mistične dimenzije života.

Pročitajte i ovo Sukob na kulturnoj sceni - 1 Nastavak velikog sukoba Skandal na kulturnoj sceni: Muzej i Akademija ratuju oko slike jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika Kalendar udruge Krijesnica - 1 Empatija stvara bolji svijet Kalendar koji je izazvao lavinu dobrote: ''Mi odrasli idemo s idejom bit će tužni, istraumatizirani, no oni su djeca - svijetle!"

Muscove živuće tapiserije poprimaju najrazličitije oblike, od ptica, preko gnijezda, saća, kolonija mrava, do paukove mreže. Obnažena tijela spojena su u harmoniji i tvore Muscov lanac života, no onome tko gleda njegovu umjetnost, može se učiniti i kako ljudska tijela propadaju u tamu ispod njih te na taj način podsjećaju i na krajolik sličan Danteovom paklu.

Pogledajte video u kojem je objašnjeno kako ovi nestvarni krajolici od ljudskih tijela nastaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene