Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stara više od 10.000 godina

Znanstvenici otkrili spermu iz prapovijesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paleontolozi su otkrili do danas 'najbogatiji dokaz' fosiliziranih spermija.

Dokazi su otkriveni je u velikoj grupi prapovijesnih ostrakoda. To su sićušni račići koji nalikuju škampima, a koje geolozi smatraju vrlo korisnima pri rekreiranju okoliša iz prošlosti. Njihovi potomci danas nastanjuju lokve, rijeke, jezera, mora i oceane, a pojavili su se na Zemlji prije otprilike 500 milijuna godina, piše Wired. 

Pročitajte i ovo Jonathan Jacob Meijer opsesivni donor Doveo u zabludu stotine žena: Postao je otac više od 500 djece širom Europe! Znanstvenik, ilustracija (Foto: AFP) Otkriće znanstvenika Opasna bolest mnogo starija nego što se mislilo: "Pronašli smo tragove na gmazu starom 245 milijuna godina"

>> Zbog ovog dinosaura ponovno će se pisati povijest o prapovijesti!

Pronađeni ostaci sperme starosti su između 10.000 i 14.000 godina. Nađeni su u Južnim Karpatima u Rumunjskoj koje Rumunji još nazivaju i Transilvanijske Alpe.

Grupu znanstvenika su zaintrigirali prvi znakovi fosilizirane sperme pa su odlučili to dadatno istražiti. Nakon pažljivog istraživanja paleontolozi su zaključili da se na 5-10 posto fosila pojavila sperma. No, tu postaje još zanimljivije. Sperma se naime, pojavila i u muškim i u ženskim organizmima što je po prvi put da je ostala očuvana u oba spola. To se vjerojatno dogodilo jer su ta malena bića umrla ili za vrijeme parenje ili netom nakon njega.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene