Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Računalna igra

Prvi hrvatski projekt ikada uspješno financiran na Kickstarteru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspješnim Kickstarter kampanjama pridružio se i softverski tim iz Hrvatske. Putem te kampanje prikupili su preko 240.000 kuna.

Razlog zbog kojeg su pokrenuli Kickstarter kampanju je nedostatak sredstava za dovršetak računalne igre 'Legends of Dawn', a njihova odluka pokazala se kao pun pogodak.

>> Fićo i Stojadin u akciji: Isprobajte igricu koju su kreirali Hrvati!

'Legends of Dawn' je otvorena RPG PC igra koju preko 5 godina razvija hrvatska tvrtka Dreamatrix, a prije mjesec dana je zasjajila na Kickstarter crowdfunding platformi.
Mnogi su podržali kreativni hrvatski tim, kupivši unaprijed igru ili neki od ponuđenih kompleta.

U mjesec dana Legends of Dawn je premašio sva očekivanja postigavši 171 posto zadanog cilja i time postao prvi hrvatski projekt ikada uspješno financiran na Kickstarteru.

Preko 1.700 backera (podržavatelja) prikupilo je nešto više od 240.000 kn, što će omogućiti završavanje najambicioznije hrvatske igre. Posebnost tog projekta je da je igra razvijena u domaćem programu Dreamatrix Engine – setu moćnih alata za razvoj naprednih PC igara i virtualnih svjetova.

Takvih alata je malo na tržištu i Dreamatrix trenutno traži načine kako komercijalizirati software globalno. Jedna od zanimljivosti ove igre je da će se igrači kretati svjetovima u kojima će njihovu sudbinu određivati drevna starohrvatska božanstva poput Velesa, Peruna i Svaroga, a važnu ulogu ima i pismo glagoljica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene