Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jurnjava i pucnjava u jednom

Fićo i Stojadin u akciji: Isprobajte igricu koju su kreirali Hrvati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Hrvata s velikim gamerskim iskustvom sjela je za stol i odlučila napraviti nešto drugačije. Tako je nastala video igra Gas Guzzlers: Combat Carnage koja u svibnju izlazi u prodaju. Jučer je izašla njezina demo verzija.

Kreativci iz tehnološko-razvojnog studija Gamepires poručuju da će ova igrica protresti tržište video igara te da će zainteresirati sve ljubitelje nabrijane jurnjave upotpunjene žestokim naoružanjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro na tržištu Kod nekih izazivaju zgražanje, ali... 'Želimo ih sve predstaviti kao jake i seksi' Slika nije dostupna Kontroverzni hit VIDEO Šokantan video - Snimka seksa tamo gdje je roditelji najmanje očekuju!

'Igra će sadržavati niz nabrijanih jurilica koje će se natjecati i boriti na više od 300 kilometara raznih vrsta trkaćih staza. Kao i obično sa ovakvim vrstama igara, započinjete kao sitni kvartovski brzanac koji uzima malene, ali bitne bodove koji mu osiguravaju da unaprijedi svoj stroj do razine da se može utrkivati sa 'velikim dečkima'. Napredovanjem kroz igru igrač otkriva nove staze, automobile i izazove, uz naravno zarađivanje novaca kako bi se održao na vrhu u sve konkurentskijem okruženju', ispričao je Mišo Vučić iz Gamepiresa.

Zanimljivo je što u prvom levelu igre igrači voze stari, ali svima vrlo dobro poznati tip automobila. 'Obzirom da smo ipak tim iz Hrvatske, sama ideja je bila dati jedan 'domaći' touch priči pa smo tako ubacili automobile iz našeg djetinjstva poput Fiće, Stojadina, Renaulta 4. Uz taj retro šlif sami automobili tog tipa već sadrže u sebi i dozu humora kojim igra inače obiluje. Igra će u totalu imati 13 automobila podijeljenih u klase. Bit će tu od početničkih varijacija na Fiću, Stojadina i varijacija na prave gas guzzlere poput Dodge Vipera, Mustang Shelbya, Mercedesa SLR', otkrio je Vučić.

OVDJE isprobajte demo verziju igrice! 'Sama fizika automobila je napravljena na način da što vjernije prikazuje simulaciju vožnje, a prava umjetnost vozača pokazat će se u paralelnom pucanju i vožnji koje nije nimalo lako. Uglavnom, cijela priča sadrži i previše detalja u kojima ćete uživati, koji će vas zapanjiti, a i pošteno nasmijati', rekao je Vučić.

Inspiracija za ovu igricu njezini tvorci pronašli su u filmu 'Nacionalna klasa', kao i 'Death Rally'. 'Neko smo vrijeme snimali tržište i shvatili smo da je prepuno racing simulacija, ali i da se od vremena Death Rallyja nije pojavilo ništa što bi kombiniralo utrku i borbu', dodao je Vučić. Zbog svega navedenog smatraju, uspjeh Gas Guzzlersa: Combat Carnage je zagarantiran.

'Definitivno smatramo da ćemo požnjeti respektabilan uspjeh. Kako je digitalni kanal danas sve dominantniji, naravno da će on biti ključan kanal prodaje i Gas Guzzlers: Combat Carnage. S druge strane želimo naslov dovesti i pred oči hrvatskih i ex-Yu igrača baš zbog Fiće i Stojadina', otkrio je Vučić.

Na pitanje o zaradi Vučić je kroz smijeh rekao da se od toga još ne može živjeti. 'Ali kad igra krene u prodaju siguran sam da ćemo moći pristojno živjeti. Posao kreiranja i izrade video igre nije nimalo lagan, već težak i kompleksan, gdje je potrebno puno znanja iz matematike i fizike, a da ne govorim da dečki iz tima već imaju problema kod kuće, jer ih njihove supruge, djevojke, djeca te obitelj već pomalo zaboravljaju kako izgledaju. Mogli bi ih usporediti s mornarima koji odlaze na daleki put, a vraćaju se nakon godinu dana', našalio se Vučić.

Službeni datum izlaska video igrice Gas Guzzlers: Combat Carnage je 8. svibnja, a prednarudžba kreće 23. travnja i traje sve do 7. svibnja. OVDJE isprobajte demo verziju igrice!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene