Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ispovjedaonica novog doba

Novi trend: Otkrivanje najvećih tajni na Facebooku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U SAD-u su sve popularnije stranice na Facebooku putem kojih korisnici mogu anonimno priznati svoje tajne, grijehe i probleme

Ako imate neke tajne i probleme koje više ne možete čuvati samo za sebe i želite ih nekome priznati, ali pri tome želite ostati potpuno anonimni, sada postoji rješenje i za to i zove se, vjerovali ili ne – Facebook!

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Skandal u Australiji Stotine tajnih dokumenata vlade pronađene u ormarićima u second-hand shopu Slika nije dostupna Misteriozna prostorija U kući pronašao skrivenu jezivu sobu, a onda je priča postala još mračnija

Nakon što su se na ovoj društvenoj mreži popularizirale tzv. Spotted stranice (koje su jako popularne i u Hrvatskoj) na kojima korisnici traže informacije o ljudima koje su vidjeli (i koji im se sviđaju), a ne znaju njihov identitet, posljednji trend na Facebooku postale su tzv. stranice za ispovijedanje.

Krajnje je vrijeme da korisnici Facebook i 'Like' shvate ozbiljno...

Ove stranice otvaraju polaznici američkih srednjih škola i sveučilišta i namijenjene su studentima koji na njima mogu objaviti tajne i probleme koji ih muče, a koje ne žele podijeliti s prijateljima. Osobe koje otvaraju ovakve stranice moraju, prema pravilima Facebooka koristiti svoja prava imena (iako, naravno, stranicu mogu otvoriti i pod izmišljenim imenom), ali kao administratori oni svoja imena mogu prikriti prilikom uređivanja objava na tim stranica.

Korisnici svoja priznanja šalju potpuno anonimno koristeći se alatima poput SurveyMonkeyja ili Google Formsa tako da niti administrator stranice koji objavljuje te poruke, ne može saznati identitet osoba.

Priznanja koja se objavljuju na ovim stranicama su različita – na Mashableu kažu da se kreću od loših higijenskih navika pa do depresivnih razmišljanja o smislu života, a kako se poruke objavljuju anonimno nemoguće je razlikovati istinite objave od lažnih.

Facebook se ponovno mijenja!

Na ovoj stranici kažu da dio osoba (koji objave iskrena priznanja) može profitirati od ovakvih stranica jer im drugi korisnici Facebooka putem komentara mogu izraziti riječi podrške ili s njima podijeliti vlastita iskustva, no često su problem uvredljivi i neprikladni komentari korisnika koji na ovakvim stranicama žele samo uvrijediti i napasti osobe koje su objavile neko priznanje.

Iz Facebooka kažu da ovakve stranice nisu zabranjene te, dok god dok se poštuju njihova pravila, neće ih gasiti, no zbog govora mržnje i seksualnog sadržaja do sada su zatvorene dvije takve stranice koje su otvorene za polaznike američkih srednjih škola.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene