Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Povjerljiv slučaj'

Najbolja učenica ostala bez diplome zbog riječi 'pakao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolja maturantica u Oklahomi prilikom govora na maturi koristila je riječ 'hell' (pakao), što je na engleskom jeziku također izraz psovke, te su joj stoga odbili dati diplomu.

Kaitlin Nootbaar maturirala je u srednjoj školi u gradu Prague s prosjekom 4,0, rekao je njezin otac David Nootbaar za KFOR TV. Prosjek 4,0 u SAD-u je istovjetan prosjeku 5,0 u Hrvatskoj. Međutim, da bi dobila svoju diplomu, školi mora predati pismenu ispriku.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sanja veliku Rusiju Dodik veličao osuđene ratne zločince: "Ne smijete ih zaboraviti samo zato jer je netko rekao da su oni izvršili zločin" Slika nije dostupna Proklela potpetice Au, ovo je boljelo: Maturantici u štiklama gležnjevi zaplesali twist

'Otišli smo kod ravnatelja i zatražili diplomu, a on nam je rekao da je diploma kod njega, ali da je nećemo dobiti. Rekao nam je da zatvorimo vrata, da imamo problem', ispričao je David Nootbaar. 'Kaitlin se veoma trudila da bude najbolja učenica. Ovo nije u redu', rekao je Nootbaar.

>> Maturanti u školi primaju infuziju kako bi mogli više učiti!

U svom govoru, inspiriranom sličnom obraćanju u filmu 'Pomrčina', Kaitlin se prisjetila koliko je iritantno kad je stalno ispituju što želi raditi nakon mature. 'Kako bi to, pakla mu, ja trebala znati? Već sam se toliko puta predomislila', rekla je Kaitlin u svom govoru koji tradicionalno održava najbolji maturant škole.

U verziji koju je pismeno dostavila školi na odobrenje, riječ 'hell' zamijenila je riječju 'heck', ali u verziji koju je održala za vrijeme mature, jasno je rekla 'hell'.

Škola je odbila komentirati taj slučaj. 'Ovaj je predmet povjerljiv i ne možemo javno govoriti o njemu', rekao je kratko voditelj škole Rick Martin.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene