Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojne sumnje

Zbog ove žene na Prigožinovu sprovodu javile su se sumnje da šef Wagnera nije mrtav

Sprovod šefa Wagnera
Sprovod šefa Wagnera Foto: Afp
Sprovod Wagnerova ratnog zapovjednika Jevgenija Prigožina, koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći 23. kolovoza, održan je u utorak pod velom tajne i strogim osiguranjem.

Iako je Rusija službeno objavila da je Prigožin poginuo u nesreći i dalje se špekulira o tome je li on uopće bio u zrakoplovu, a javile su se i priče da su pogreb i službene izjave zapravo dio pomno razrađene prijevare.

Ni jedno tijelo nije prikazano tijekom ceremonije, a krug naoružanih stražara bio je postavljen oko groblja kako bi spriječio bilo koga da se približi grobu, na kojem je na nadgrobnom kamenu ispisana poruka "mrtav ili živ".

Tvrdi se da je navodna supruga ozloglašenog Wagnerova ratnog zapovjednika Jevgenija Prigožina viđena na njegovu sprovodu u utorak zapravo bila supruga njegova dvojnika, a ne Ljubova Prigožin (52).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozio 160 km/h Vlak usmrtio petero radnika dok su održavali prugu: "To je velika tragedija"

Riječ je o Irini Krasavinovoj, supruzi njegova glavnog dvojnika Leonida Krasavina, piše Daily Mail.

Poznato je da je Progožin koristio dvojnike, a poznato je da je i sam imao višestruke maske.

Leonid Krasavin je barem jedan od Prigožinovih poznatih dvojnika. To je utvrđeno kada su tri putovnice na Prigožinovo ime, ali s Krasavinovim fotografijama, pronađene tijekom pretresa njegova doma, pri čemu su također otkrivene slike šefa Wagnera koji nosi razne maske.

Pročitajte i ovo Požar u Johannesburgu - 3 Užas u Johannesburgu VIDEO/FOTO Buktinja progutala zgradu: Više od 70 poginulih, broj mrtvih mogao bi rasti

Obraćajući se novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov istaknuo je da postoje različite verzije onoga što se dogodilo i da se razmatra da je riječ i o namjernom rušenju aviona. 

Pozvao je novinare da pričekaju dok istraga ruskog istražnog odbora ne završi i rekao da ne može biti međunarodne istrage o tim događajima.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene