Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremaju brze udare

Zastrašujuća prijetnja: "Nećemo oklijevati s nuklearnim napadom..."

Kim Jong Un - 2
Kim Jong Un - 2 Afp
Aktualno Galerija Kim Jong Un - 2 Kim Jong Un - 2 Foto: Afp Kim Jong Un - 3 Kim Jong Un - 3 Foto: Afp Kim Jong Un - 4 Kim Jong Un - 4 Foto: Afp +0 Kim Jong Un - 1 Galerija 1/4 >>
Kim je to rekao na sastanku s vojnicima vojnog ureda za projektile u vezi s nedavnom vježbom lansiranja interkontinentalnog balističkog projektila (ICBM).

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un rekao je da Pjongjang ne bi oklijevao pokrenuti nuklearni napad ako ga neprijatelj izazove nuklearnim oružjem, objavili su državni mediji u četvrtak.

Kim je to rekao na sastanku s vojnicima vojnog ureda za projektile u vezi s nedavnom vježbom lansiranja interkontinentalnog balističkog projektila (ICBM), objavila je novinska agencija KCNA.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nasilje u školi Oglasio se uhićeni profesor: "Znam da moram prestati s povremenim pivicama, ali..."

On je kazao da Sjeverna Koreja neće oklijevati "čak ni nuklearno napasti kada je neprijatelj isprovocira nuklearnim bombama", izvijestila je KCNA.

Kim Jong Un - 2 Kim Jong Un - 3 (Foto: Afp)

Sjeverna Koreja u utorak je priopćila da je u ponedjeljak testirala svoj najnoviji ICBM kako bi ocijenila ratnu spremnost svojih nuklearnih snaga protiv rastućeg neprijateljstva SAD-a, što je izazvalo osudu Sjedinjenih Država i njihovih saveznika.

Pročitajte i ovo Krađa automobila u Bukovačkoj ulici - 2 NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ "Tko to vozi naš auto?": Majka i otac izbezumljeno trčali za ukradenim vozilom u kojem je bilo dijete

Kim je rekao da je lansiranje u ponedjeljak pokazalo visoku mobilnost vojske i sposobnost brzog napada te je pozvao na napore za daljnje jačanje njezine borbene učinkovitosti, izvijestila je KCNA.

U odvojenom priopćenju, Kimova sestra Kim Yo Jong osudila je Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda zbog održavanja sastanka zbog lansiranja ICBM rakete rekavši da je to bilo korištenje prava zemlje na samoobranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene