Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodir s prirodom

VIDEO: Sagradio plutajuću kuću na Dunavu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plutajuća kuća nudi priliku života usred prirode, a ako nizvodno ima više ribe, kuća se može i pomaknuti.

Adrian Dobre građevinski je inženjer iz Bukurešta. Zaljubljenik je u deltu rijeke Dunav. Obzirom da je delta od njegova tadašnjeg prebivališta bila udaljena dvjestotinjak kilometara, Dobre je počeo razmišljati kako živjeti što bliže delti.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

'Bilo je teško, jer se nisam imao na što ugledati. Počeo sam razmišljati o plutajućoj kući i u slobodno sam vrijeme počeo crtati skice kuće. Skice sam pokazao vlastima, kako bih mogao dobiti građevinsku dozvolu', opisao je Dobrev svoju ideju.

>> Dovitljivi Kinez otkrio toplu vodu!

'Plutajuća kuća ima bezbroj prednosti. Najvažnija je mobilnost. Mogu je micati, mogu ribariti gdje želim, mijenjati mjesto življenja, mijenjati krajolik', dodao je.

Kaže da će, kada uđe u mirovinu, plutajuća kuća postati njegovo stalno prebivalište. 'Živjeti na vodi i stalno biti u prirodi, nema boljeg od toga!', zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene