Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lapsus

VIDEO Merkel pred Hollandeom spomenula 'krivog' Francoisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lapsus njemačke kancelarke Angele Merkel na zajedničkoj 'pressici' s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom u dvorani je izazvao smijeh okupljenih novinara.

Njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak se zaletjela u govoru na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s francuskim šefom države Francoisom Hollandeom kojeg je zamijenila za jednog od njegovih prethodnika Francoisa Mitterranda, što je francuski predsjednik popratio osmijehom.

Pročitajte i ovo Policajci patroliraju Novom Kaledonijom Zabranjeno okupljanje Francuska proglasila izvanredno stanje, četvero mrtvih u nemirima u Novoj Kaledoniji Prosvjedi u Novoj Kaledoniji - 1 130 uhićenih Nasilje paraliziralo francuski otok: Zapaljene zgrade i škola, na snazi je policijski sat, a planiran je i bijeg iz zatvora

>> Merkel Hollandeu: Francuska mora provesti reforme

"O pitanjima na kojima surađujemo govorio je Francois Mitterrand: riječ je o poticanju konkurentnosti, zapošljavanja i rasta. Nezaposlenost mladih, dakako, iznimno je važna u našem projektu", rekla je njemačka kancelarka prije nego je primijetila pogrešku.

"Francois Hollande, ne Francois Mitterrand! Francois Hollande!", ispravila se smijući se, dok se širok osmijeh pojavio i na licu francuskog predsjednika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene