Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iza kulisa G20

VIDEO: Kraljica izgrdila Berlusconija jer je 'preglasan'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski mediji 'oprali' su svog premijera Silvija Berlusconija jer je bio 'preglasan' prema riječima kraljice Elizabete II., tijekom grupnog fotografiranja s vođama G20, nakon što je američkom predsjedniku vikao 'Gospodine Obama!'.

Berlusconijev je ured objavio priopćenje u kojem stoji da nikada nije rekao ono što mu se pripisuje o Obami, ali nema spomena i o kraljičinom osvrtu tijekom fotografiranja za 'obiteljski album' G20 u Londonu u srijedu, prenosi Reuters. Priložena video snimka pokazuje Berlusconija u gornjem redu okupljenih političara kako glasno izvikuje 'Gospodine Obama! To je Berlusconi', a kraljica se okrenula i komentirala s uzdignutom rukom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu" Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!"

Iako se na snimci ne čuje dobro što mu je rekla jer je njegov uzvik izazvao salve smijeha kod okupljenih, talijanski mediji objavili su da su njezine riječi bile: 'Zašto on mora govoriti tako glasno?'

>> Berlusconi: Obama je mlad, lijep i preplanuo

>> Berlusconi donio u Bruxelles sat s Obaminom slikom

Berlusconi, 72-godišnji medijski magnat obnaša već treći mandat na mjestu talijanskog premijera, a poznat je po velikom broju gafova, od kojih se već dva odnose na Obamu. Na fotografijama koje su snimljene na sastanku vidi se Berlusconi kako se smije sa Obamom i ruskom predsjednikom Dmitrijem Medvedevom.

'To je dio njegovog karaktera, on uvijek mora biti u centru pozornosti, posebno na ovakvim institucionalnim sastancima. Čini se da on nikada neće shvatiti da bi bilo najbolje za sve nas kada bi takvo ponašanje zadržao za odmor na Sardiniji', rekao je stanovnik Rima Fabrizio Pertecchi.

Prioćenje je stiglo i iz Buckinghamske palače koja je zanijekala da je kraljicu Elizabetu II. naljutilo ponašanje talijanskog premijera Silvija Berlusconija tijekom snimanja zajedničke fotografije na summitu G20 u Londonu, kao što bi se moglo zaključiti iz videospota. Prizor se dogodio na uobičajenu snimanju zajedničke fotografije u srijedu u Buckinghamu, kada je kraljica priredila prijam za čelnike razvijenih zemalja i zemalja u razvoju u skupini G20, večer uoči održavanja summita.

Nakon Berlusconijeva uzvika, kraljica je tobože ljutito zapitala: 'Što se događa? Zašto viče?' Buckinghamska palača je u petak izjavila da su te riječi, protivno onome što pišu neke novine, bile izrečene u šali i da Berlusconi nije nimalo bio 'nesmotren'. 'Bilo je bučno, veselo i ugodno, nije bilo krivih koraka ni uvreda', rekla je kraljičina glasnogovornica, ustvrdivši da je domjenak koji je priredila kraljica protekao u 'srdačnu i prijateljskom' ozračju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene