Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele smanjiti masovni turizam

Venecija uvodi nove zabranu: Jedna stvar zvuči posebno bizarno

Venecija
Venecija Foto: Afp
Venecija će od lipnja 2024. godina zabraniti ulazak turističkim grupama većima od 25 ljudi te će se zabraniti upotreba zvučnika.

Kako bi pokušala ublažiti utjecaj masovnog turizma, Venecija će zabraniti zvučnike i turističke grupe veće od 25 ljudi. U priopćenju grada navodi se da bi nova pravila na snagu trebala stupiti od lipnja.

Navedeno je da će se korištenje zvučnika zabraniti jer mogu proizvesti smetnje i izazvati zbrku.

Pročitajte i ovo Otkriven uzrok požara u Daruvaru Užas u Daruvaru Objavljeni detalji požara u kojemu je poginula žena: "Bilo je jezivo, kao strava i užas"

Kao jedan od najposjećenijih gradova u Europi, Venecija već dugo muku muči s golemim brojem posjetitelja te se različitim mjerama taj broj pokušava regulirati.

Tako je u rujnu Venecija uvela probnu naknadu od pet eura za dnevne posjetitelje, 2021. godine velikim kruzerima je zabranjen ulazak u povijesno središte Venecije preko kanala Giudecca.

Pročitajte i ovo Napad psa Otrgnuo se s lanca Strava u Zagrebu: Pas pobjegao iz dvorišta, ubio dva psa i ugrizao ženu

Sve više stanovnika odlučilo je napustiti talijanski grad strahujući da bi turisti mogli preplaviti njihov dom, piše BBC.

Stručnjaci iz UNESCO-a u srpnju su poručili da bi grad trebalo dodati na popis ugrožene svjetske baštine koja su u opasnosti, budući da klimatske promjene i masovni turizam nepovratno mogu promijeniti Veneciju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene