Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRETJERANI TURIZAM

Krhki grad u laguni: Venecija počinje probno naplaćivati ulaz turistima

Venecija
Venecija Foto: Getty Images
Venecija planira iduće godine uvesti ulaznice od pet eura za jednodnevne izletnike kako bi pokušala upravljati dolascima turista, priopćilo je u utorak gradsko vijeće.

Od iduće godine Venecija planira uvesti ulaznice od pet eura za jednodnevne izletnike kako bi lakše upravljala dolascima turista. Ulaznica će se uvesti probno na 30 dana, a fokus će uglavnom biti na proljetnim praznicima i vikendima ljeti kad je broj turista na vrhuncu. Plaćali bi je svi posjetitelji stariji od 14 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Afera suhi led Predao se poduzetnik osuđen s Bandićevim suradnikom za milijunsku štetu: Morat će vratiti stotinjak nekretnina

Cilj je bio pronaći "novu ravnotežu između prava onih koji žive, studiraju ili rade u Veneciji i onih koji posjećuju grad", rekao je gradski savjetnik za turizam Simone Venturini.

Plan, prvi put predstavljen 2019., prvo je odgođen zbog covida-19 koji je držao turiste podalje, a kasnije zbog tehničkih i proceduralnih razloga. Posjetitelji su u međuvremenu pohrlili u Veneciju, a stranaca često ima više od oko 50.000 stanovnika u samom središtu grada.

Pročitajte i ovo Policija u Glasgowu 32 kaznena djela Mučni detalji sa suđenja: Na drogiranim seansama silovali djecu, tjerali ih da glume da su psi i jedu pseću hranu

Pretjerani turizam već je dugo problem za krhki grad u laguni. Stručnjaci UNESCO-a preporučili su u srpnju da se Venecija i njezina laguna dodaju na popis ugrožene svjetske baštine i tvrde da Italija ne čini dovoljno da zaštiti grad od utjecaja klimatskih promjena i masovnog turizma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene