Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje se pronalazak još žrtava

Uragan Ida osnažio, 42 mrtva u El Salvadoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Ida osnažio je pred meksičkim ljetovalištem Cancunom a obilne olujne kiše dovele su do pogibije 42 osobe u El Salvadoru.

Salvadorski ministar unutarnjih poslova Humberto Centeno izjavio je da se očekuje da će biti nađeno još žrtava nakon što su spasilačke ekipe pristigle na područja odsječena odronima zemlje. U El Salvadoru kiša pada od četvrtka, dana kada je uragan Ida prošao kroz Nikaragvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimka zapalila društvene mreže VIDEO Njega ne brine katastrofalna poplava: Muškarac pluta na luftmadracu i puši nargilu Slika nije dostupna više od milijun ljudi bez struje Ida odnijela dio autoceste u Mississippiju: Poginule dvije osobe, a tri su u kritičnom stanju

Ida bi u Meksički zaljev trebala ući kasnije u nedjelju i mogla bi dodatno osnažiti dok se približava naftnim postrojenjima u Zaljevu a oslabiti kasnije ovoga tjedna kada će se približiti obali SAD-a, rekao je u nedjelju Nacionalni centar SAD-a za uragane.

>> Tropska oluja Ida prijeti Yucatanu

Ida je u subotu navečer ponovno dobila status uragana s vjetrovima koji dostižu brzinu od gotovo 145 kilometara na sat.

Ida je uragan kategorije 1, najniže na Saffir-Simpsonovoj ljestvici intenziteta koja ima pet stupnjeva, a stručnjaci kažu da bi mogla osnažiti u kategoriju 2 do kraja nedjelje. Postupno slabljenje se očekuje od ponedjeljka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene