Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ima mrtvih i ranjenih

VIDEO Rusi brutalno napadaju ukrajinske gradove, odjekuju eksplozije i sirene: Oglasio se i Zelenski

Aktualno Galerija Harkiv pod napadima Harkiv pod napadima Foto: Afp Napadi na Kijev Napadi na Kijev Foto: Afp U tijeku žestoki napadi na Kijev U tijeku žestoki napadi na Kijev Foto: Afp +0 Rusi napadaju Kijev i Harkiv Galerija 1/4 >>
Rusija je u utorak ujutro raketama napala ukrajinske gradove Kijev i Harkiv, objavile su uprave tih dvaju gradova, nakon što je Moskva najavila odmazdu za prošlotjedni ukrajinski napad na Belgorod.

Raketni napad na Kijev uslijedio je nakon napada dronom nekoliko sati ranije. Agencija France presse piše da se desetak snažnih eksplozija čulo u glavnom gradu. Od njih su se zatresle zgrade u središtu.

Vojna uprava kaže da su dijelovi srušenih raketa pali na različite dijelove grada, posebno na stambene četvrti.

 

 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na platformi X objavio je osvrt na proteklih nekoliko dana i žestoke napade pod kojima se našla Ukrajina. Kaže kako su sve hitne službe na terenu sa preko 500 ljudi. Dodaje kako je u Kijevu i Harkivu ranjeno 92 ljudi, a četvero je smrtno stradalo. Ističe kako su mete napada uglavnom civilni objekti.

 

U šest sati ruskih raketnih napada, zračna obrana Kijeva srušila je 70 raketa, napisao je na Telegramu šef obrane Kijeva Serhi Popko i dodao kako su uništene kuće i zgrade te je velika šteta na infrastrukturi.

"Eksplozije u glavnom gradu", napisao je gradonačelnik Vitalij Kličko na Telegramu, upozorivši ljude da ostanu na sigurnom.

 

Putinova odmazda 

Ukrajinske zračne snage priopćile su ranije u utorak da su uništile svih 35 bespilotnih letjelica koje je Rusija lansirala nakon ponoći ciljajući nekoliko gradova u Ukrajini, uključujući Kijev.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna povijest političkog nasilja Drama na gradilištu aerodroma: Prišao šefu oporbe i tražio ga autogram, a onda izvadio nož

Napadi su uslijedili nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak rekao da udari Ukrajine na Belgorod "neće proći nekažnjeno".

Rusija tvrdi da su u ukrajinskom raketnom napadu na Belgorod u subotu poginule 24 osobe.

Pročitajte i ovo Šteta od razornog potresa koji je na Novu godinu pogodio Japan Užas na Novu godinu VIDEO Pogled iz zraka otkriva razmjere katastrofe nakon razornog potresa: Broj mrtvih raste, traga se za zarobljenim ljudima

Puni razmjeri ruskog raketnog napada u utorak zasad nisu poznati.

Grad Harkiv također je bio pod "masivnim raketnim napadom", rekao je gradonačelnik Ihor Terekhov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene