Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIDEN IZDAO NAREDBU

Srušen objekt iznad SAD-a, Bijela kuća poručila: "Oborili smo ga iznad Aljaske, bio je veličine automobila"

F-22 Raptor
F-22 Raptor Foto: RADOSLAW JOZWIAK / AFP
Objekt koji je letio na velikoj visini oboren je iznad Aljaske u proteklih sat vremena, poručila je Bijela kuća.

Glasnogovornik za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je da je srušeni objekt bio veličine manjeg automobila i da je oboren iznad slabo naseljenog područja.

Također jer naglasio da je objekt oboren prema odluci predsjednika SAD-a Bidena. Kirby je rekao da je novi objekt iznad Aljaske putovao na visini nešto većoj od 12.000 metara te je poručio da je on mogao predstavljati prijetnju civilnim zrakoplovima, piše CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije između Amerike i Kine Špijunski balon? Američki državni tajnik otkazao put u Peking

Pročitajte i ovo Kineski balon za kojeg Amerikanci vjeruju da je špijunski INCIDENT S KINEZIMA Srušeni špijunski balon Amerikancima budi jeziva sjećanja na Drugi svjetski rat

Naglasio je kako su obavještajci postali svjesni novog predmeta iznad teritorija SAD-a u četvrtak navečer te kako je borbeni avion prišao objektom i procijenio da u njemu nema posade. Nakon toga ta je informacija prenesena Bidenu koji je nakon toga donio odluku o rušenju.

"Zovemo ga objektom jer je to najbolji opis koji za sada. Ne znamo tko je vlasnik, je li on u državnom, korporativnom ili privatnom vlasništvu, jednostavno ne znamo", rekao je Kirby.

Ovo je drugi put u nešto manje od tjedan dana da su američki borbeni zrakoplovi oborili objekt koji je letio iznad američkog zračnog prostora.

Za razliku od kineskog špijunskog balona koji je oboren prije nekoliko dana, porijeklo ovog objekta i njegova funkcija zasad nisu otkriveni. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene