Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba razbiti šifru

Obavještajna služba regrutira hakere s društvenih mreža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obavještajna služba GCHQ pokrenula je natječaj za razbijanje šifri putem društvenih mreža kako bi privukla stručnjake za internet.

Izazov koji uključuje dešifriranje poruka obuhvaća društvene mreže, blogove i forume. Glasnogovornik je rekao da su cilj kampanje skupine do kojih bi inače bilo teško doći, piše BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Narušavanje privatnosti Evo kako dosjetljivi britanski špijuni zaobilaze važan zakon! Slika nije dostupna Ulovili signal mobitela Turci ušli u trag djevojkama koje su otišle u 'sveti rat'

'Targetirana skupina za ovu kampanju je ona koju inače ne privlače tradicionalne metode oglašavanja te tako ne bi saznali da GCHQ regrutira', rekao je glasnogovornik te dodao da bi upravo njihove vještine mogle biti idealne za rad u obavještajnoj službi.

>> Špijuni u rukama Hezbolaha vjerojatno nisu preživjeli

Natjecanje je započelo 3.studenog i trajat će do 12. studenog. GCHQ rekao je da će, jednom kada se šifre razbiju, pojedincima biti prezentirana ključna riječ kako bi ušli u polje obrazaca. Tada će ih preusmjeriti na web stranicu agencije za regrutiranje.

Organizacija nije zabrinuta da će se odgovor problema, odnosno dešifrirana poruka proširiti internetom. Ukoliko neki od kandidata budu ilegalni hakeri, oni u startu neće biti kvalificirani. Osim toga, svi prijavljeni koji će biti uzeti u obzir za zaposlenje, moraju biti britanski građani.

Za ovaj su se pothvat odlučili jer u agenciji nije bilo dovoljno stručnjaka koji se bave područjem interneta kako bi odgovorili na prijetnje koje vrebaju s mreže.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene