Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CIA-ini agenti

Špijuni u rukama Hezbolaha vjerojatno nisu preživjeli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ako su u pitanju pravi špijunu, koji su radili protiv Hezbollaha, ne vjerujem da ćemo ih ikada više vidjeti. Ti momci su veoma opaki i ne opraštaju lako', rekao je Robert Baer.

Obavještajni izvori u SAD-u potvrdili su izvještaje Hezbolaha i iranskih službenika od prije nekoliko mjeseci da je nekoliko desetaka CIA-inih agenata u Iranu i Lebanonu otkriveno i da su vjerojatno pogubljeni.

Pročitajte i ovo Napad osa Jedan u teškom stanju Krenuli u borbu, ali tenkom su slučajno nagazili na gnijezdo: Vojnici završili u bolnici Sukobi Izraela i Hamasa Povijest Hamasa Tko su počinitelji "izraelskog 11. rujna"? Obnavljaju se poput hidre, a ne smatraju ih sve zemlje teroristima

Bivši CIA-in dužnosnik Robert Baer koji je radio u Bejrutu 1980-ih, kazao je da je gubitak špijuna stacioniranih u Iranu i Libanonu katastrofa i da vjerojatno više nisu živi, javlja ABC NEWS.

Čini se da su nekoliko agenata otkrila dva hezbolahova dvostruka agenta. Ostali su identificirani nakon što je hakirano u tajnu internet-komunikaciju između centrale i agenata na terenu koje je plaćala CIA.

U svibnju je ministar obavještajnih službi u Iranu Heider Moslehi najavio da je razotkriveno više od 30 američkih i izraelskih špijuna.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene