Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvosatna pauza

Španjolci uskoro ukidanju siestu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve lošija ekonomska situacija natjerala je Španjolce da razmisle o načinima kako se izvući iz krize. Predloženo je čak i ukidanje tradicionalne sieste.

Stanka za ručak od dva sata, možda bi uskoro mogla za Španjolce biti stvar prošlosti. Tvrtke Iberdrola već je uvela strogo radno vrijeme od 7 do 15 sati, neobičnu praksa za španjolske radnike. Međutim, zaposlenici Iberdrole ovome su se dobro prilagodili, piše AP.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan

Monica Oviedo, koja radi u odjelu za okoliš, zadovoljna je ovim radnim vremenom jer na taj način može po djecu u školu. 'Gotovo uvijek donesem ručak i pojedem ga za deset minuta u uredu', rekla je Oviedo.

Ramon Castresana, voditelj odjela za ljudske resurse, kaže da njihova kompanija ima najmanje izostanaka u cijeloj Španjolskoj. Kompanija od zaposlenika traži da se radu posvete ujutro, a slobodna popodneva da koriste za privatna druženja. 'Ovo pomiruje rad i privatan život, rekao je Castresana.

Španjolska je u eurozoni, od 17 članica, deseta po produktivnosti kada se gledaju odrađeni sati, objavio je Eurostat. Nezaposlenost je u toj zemlji čak 21,5 posto, a dugovi se gomilaju na sve strane.

Iako je to dio tamošnje kulture, niti jedan zakon ne obvezuje tvrtke da zaposlenicima daju dva sata pauze za ručak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene