Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godišnjica tragedije

FOTO Dirljive scene ispred OŠ Vladislava Ribnikara: Roditelji ubijene djece stigli na mjesto masakra

Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar
Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar Nova.rs
Aktualno Galerija Aleksandar Vučić u OŠ Vladislav Ribnikar Aleksandar Vučić u OŠ Vladislav Ribnikar Foto: instagram/buducnostsrbijeav Aleksandar Vučić u OŠ Vladislav Ribnikar Aleksandar Vučić u OŠ Vladislav Ribnikar Foto: instagram/buducnostsrbijeav Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar Foto: Nova.rs Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar Foto: Nova.rs +0 Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar Galerija 1/5 >>
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom godišnjice užasne tragedije položio je cvijeće u školi, ispred spomen-ploče posvećene ubijenoj djeci i radniku škole. Pred školu su došli i roditelji ubijene djece, ali i građani koji su željeli odati počast stradalima.

Prošla je točno jedna godina od stravičnog masakra u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu koji je potresao regiju. Učenik škole, 13-godišnji dječak masovni ubojica, tog je 3. svibnja ubio devetero vršnjaka i domara škole.

Vučić položio cvijeće

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom godišnjice užasne tragedije položio je cvijeće u školi ispred spomen-ploče posvećene ubijenoj djeci i radniku škole. 

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Europi Obavještajac otkrio što na kraju čeka Ukrajinu: "Takvi ratovi mogu završiti samo na taj način"

"Prije točno godinu dana svanulo je posljednje školsko jutro za naših devet anđela i čovjeka koji ih je čuvao i o njima se očinski brinuo. Prošla je godina od nezapamćene tragedije koja je ostavila neizbrisiv ožiljak na duši cijele zemlje, ali nisu prošli bol, nevjerica i neizmjerna tuga", napisao je Vučić na svojoj društvenoj mreži i podijelio fotografiju na kojoj odaje počast žrtvama masakra.

Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar Aleksandar Vučić u OŠ Vladislav Ribnikar Foto: instagram/buducnostsrbijeav

"Iza bezumnog čina koji je u trenu ugasio živote, budućnost i snove Ane, Sofije, Mare, Andrije, Bojane, Angeline, Eme, Katarine, Adriane i njihova čika Dragana ostala je praznina, ali i strašna opomena cijelom društvu da svim snagama čuvamo našu djecu od svakog zla, opasnosti i prijetnje. Na to nas obvezuju njihovi snovi i sve ono što su mogli postati. Učinit ćemo sve da se kao zemlja uzdignemo poslije ovog užasa koji nas je zadesio. Izražavam iskrenu i najdublju sućut obiteljima ubijenih. Neka počivaju u miru", rekao je Vučić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Obrecnuo se i na oporbu Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..."

Tužne scene ispred Ribnikara

Na mjesto tragedije svakog trenutka pristiže sve više ljudi kako bi odali počast stradaloj djeci. Prvi su stigli članovi obitelji ubijene djece, a prizor ispred školske zgrade nikoga ne ostavlja ravnodušnim, piše Nova.rs. Osim obitelji, ispred škole se okupljaju i rođaci, prijatelji i građani koji imaju potrebu iskazati solidarnost i empatiju. Na posebnom platou, na kojem su postavljene fotografije i imena ubijene djece i čuvara OŠ Vladislava Ribnikara, ostavljaju cvijeće i pale svijeće.

Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar Godišnjica tragedije u OŠ Vladislav Ribnikar Foto: Nova.rs

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene