Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki kiks

VIDEO Ruski vojnici ostavili otvorena vrata svojih skladišta, nisu vjerovali što ih je snašlo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo 5 tisuća dolara koštala je akcija ukrajinske vojske u kojoj je uništena vrijedna ruska oprema. Rusi su istavili otvorena vrata skladišta, a onda su spretni operateri dronova uletjeli unutra.

Ohrabrena ruskim osvajanjem Avdiivke, bivšeg ukrajinskog uporišta u istočnoj Ukrajini, ruska vojska je navodno poslala neka od svojih najboljih oklopnih vozila u južnu Ukrajinu u iščekivanju zasebne ofenzive.

Ali ukrajinske snage locirale su skladišta u kojima su Rusi skrivali tenkove T-72 i T-80, borbeno vozilo BMP-3 i inženjerijsko vozilo BREM, izvijestio je Forbes. A onda su vrlo vješti operateri ukrajinskih bespilotnih letjelica iz Odvojene predsjedničke brigade svojim bespilotnim letjelicama natovarenim eksplozivom iz prvog lica proletjeli kroz otvorena vrata skladišta i sustavno uništavali vozila unutra.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ostao bez teksta VIDEO Novinar jednim pitanjem zaledio Vučića: "Čestitam, pobijedili ste"

"Kao u streljani", navodi ukrajinski medij Cenzor.

Ubrzo su se skladišta zapalila, a vozila unutra, dva tenka, BREM, BMP i nekoliko kamiona s oružjem i opskrbnih kamiona zajedno vrijednih milijune dolara, su u potpunosti izgorjela. 

Cijena akcije za Ukrajince? Samo 5000 dolara, navodi Cenzor.

Napad bespilotnih letjelica ističe se ne samo po iznimnoj vještini ukrajinskih operatera, već i po prividnom dometu udara. Ruska vojska vjerojatno neće spakirati tenkove i BMP-ove u skladišta unutar normalnog dometa ukrajinskih FPV dronova.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin ispovijest investitora "Ovo je Putinova lista za odstrel, ja sam na njezinu vrhu. Krenut će u ubilački pohod"

Međutim, ako su Ukrajinci mogli locirati skladišni kompleks pun tenkova 17 kilometara iza prve crte bojišnice, zašto ga ne bi napali mnogo težim oružjem od bespilotnih letjelica - topništvom, raketama, čak i samostojećim bombama - i postigli trenutno uništenje cijelog kompleksa?

Odgovor je očit. Sjedinjene Američke Države bile su glavni dobavljač teškog streljiva Ukrajini, a republikanci, koji su naklonjeni Rusiji, u američkom Kongresu od listopada odbijaju glasati o novoj pomoći Ukrajini. Ukrajinskim snagama ponestaje teškog naoružanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene