Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjednici ne posustaju

Iz Istanbula izvještava reporterka Nove TV Danka Derifaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U samom središtu protuvladinih prosvjeda u Istanbulu nalazi se naša reporterka Danka Derifaj.

Na istanbulskom trgu Taksim prosvjedi traju već šesti dan. Trgu je nemoguće prići bilo kako osim pješice jer su sve ulice koje na trg vode zakrčene barikadama od željeznih šipki, betonskih blokova pa čak i olupina automobila i autobusa. Prosvjednici su proteklih dana ove barikade koristili kao štit od policije koja ih je s ovog trga htjela raščistiti, no to im nije pošlo za rukom, naprotiv, prosvjednici su se samo zainatili.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

Rekli su nam mnogi od njih, nastavnici, studenti, članovi sindikata, da ne žele otići odavde. Svima je zajedničko jedno - smeta im autoritativan način vladanja njihova premijera Erdogana i nadaju se da će on ove prosvjede shvatiti kao poruku i razmisliti na koji način vodi zemlju.

>> VIDEO DOKAZ POLICIJSKE BRUTALNOSTI, dvoje prosvjednika poginulo

Maske za zaštitu od suzavca popularna su oprema ovdje. Naime, kada smo dolazili na trg osjetili smo miris suzavca koji se još od sinoć nije raščistio s trga.

Što će se večeras događati, vidjet ćemo. Policija ne bi trebala burno reagirati kao što je to bilo proteklih dana, barem su nam tako pričali, ali vidjet ćemo što će se događati.

Razgovarali smo i s nastavnicima koji su se pridružili štrajku javnih službi kao članovi sindikata. Čak 25 njihovih kolega trenutno je u zatvoru jer su priložili nekakvu primjedbu na trenutni obrazovni sustav, izrazili nezadovoljstvo načinom na koji stvari funkcioniraju ili su im čak u računalima pronađeni tekstovi rock bendova za koje je vlada odlučila da su nepoćudni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene