Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno deset osoba

VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

Sedmero ozlijeđenih prebačeno je bolnice, a jedinice za spašavanje zasad su evakuirale dio posjetitelja koji su ostali zaglavljeni u preostalim kabinama žičare u Antaliji.

Jedna je osoba poginula, a deset ih je ozlijeđeno u petak u južnoj turskoj pokrajini Antaliji nakon što je kabina žičare udarila u slomljeni stup, priopćili su ured lokalnog guvernera i televizijske kuće.

Na društvenoj mreži X iz ureda guvernera objavili su da su ozlijeđeni prebačeni u obližnje bolnice na liječenje i da su 24 kabine žičare visjele zarobljene u zraku.

Jedinice za hitno spašavanje do subote prijepodne evakuirale su ukupno 112 ljudi, a njih još 60 zaglavljeno je u devet kabina žičare. 

Kako je izvijestila turska služba za upravljanje katastrofama i hitnim situacijama, među osobama na žičari nema nikoga tko je lošeg zdravlja ili ozlijeđen te bi do kraja dana svi trebali biti uspješno spušteni na tlo.

U objavi na službenom kanalu platforme X, ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da u spašavanju sudjeluje sedam helikoptera i više od 500 spašavatelja.

Prema podacima na web stranici, žičara ima 36 kabina kapaciteta po šest osoba, a uspon do objekta Tunektepe s panoramskim pogledom na grad Antaliju traje u prosjeku devet minuta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene