Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni i optuženi

Pustio 11-godišnju kći pješice kući, smrznula se tri kilometra dalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac je svoju 11-godišnju kći na Božić pustio na put prema kući njezine majke, udaljenu 16 kilometara, po dubokom snijegu i iznimno hladnom vremenu. Ona je samo tri kilometra od mjesta s kojeg je krenula preminula uslijed smrzavanja.

Otac 55-godišnji Robert Aragon i 29-godišnji ujak Kenneth Quintana vozili su 11-godišnju djevojčicu Sage i njezina 12-godišnjeg brata Beara u posjet majci za Božić. No zbog loših vremenskih uvjeta i stanja na cesti, ostali su zatrpani u snijegu u blizini mjesta Jerome u SAD-u. Oni su navodno djeci dopustili da sama nastave put pješice, dok su oni ostali pokušati izvući auto iz snijega, prenosi AP.  

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Djevojčica i njezin brat uputili su se, lagano obučeni u pidžame i jakne, na put dug 16 kilometara. Djevojčica se ipak nakon prohodana tri kilometra odlučila vratiti ocu i ujaku i tu su se razdvojili. Majka JoLeta Jenks rekla je kako je, zabrinuta jer djeca i nakon nekoliko sati nisu stigla , nazvala Aragona a kada je saznala da su sami krenuli pješice po snijegu nazvala je policiju.

Potjera je pronašla Sagenino tijelo u snijegu u jutro 26. prosinca, više od tri i pol kilometra od mjesta s kojeg su ona i njezin brat krenuli na put. Proglašena je mrtva u bolnici u Ketchumu, a prva obdukcija pokazuje kako je djevojčica umrla od hipotermije.

Njezinog brata spasioci su pronašli u obližnjem odmorištu na božićnu večer. Nakon pregleda u obližnjoj bolnici pušten je kući. Djeca su živjela s Robertom Aragonom, koji nije bio oženjen njihovom majkom.

Muškarci su uhićeni i optuženi zbog ubojstva djevojčice, a Quintana bi mogao biti optužen zbog zloupotrebe droge jer je policija kod njega pronašla marihuanu prilikom uhićenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene