Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinutost i strah

U susjednoj zemlji osvanuli prijeteći grafiti Hrvatima povratnicima: "Slučaj je prijavljen policiji"

Grafiter
Grafiter Foto: Getty Images
Prijeteći i iznimno uvredljivi grafiti ispisani su protiv Hrvata povratnika tijekom protekle noći u prigradskome naselju Vrapčićima kod Mostara, u koje su se vratili nakon rata.

"Slučaj je prijavljen policiji koja je provela očevid", naveli su za Hinu iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Sinoć između 21.00 i 22.00 sati nepoznati počinitelji ispisali su na prometnici koja vodi u naselje Mikulića mahala prijeteći grafit "Oj Alija šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate".

Pročitajte i ovo Potrošnja lijekova - 1 Ozbiljan problem Hrvati na njih troše milijune eura i ne shvaćaju dovoljno u kolikoj su opasnosti: "S obzirom na stanje nacije, nisam uopće iznenađen"

Ranije je na obližnjem zidu ispisana identična poruka, a na ogradi jedne obiteljske kuće i poruka "Samo mrtav Hrvat je dobar Hrvat". Nedaleko od tih poruka su i grafiti navijačke skupine Velež.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bez nadzora Novi napad psa! Izletio iz dvorišta i ugrizao prolaznicu

Tamošnji Hrvati su u izjavi za lokalne medije izrazili zabrinutost i strah zbog takvih poruka. Posebno upozoravaju na nedjelovanje lokalnih institucija, uključujući mjesnu zajednicu, čiji predstavnici nisu učinili ništa da se uklone prijeteći napisi prema Hrvatima. Naselje Vrapčići se nalazi u istočnom, većinskom bošnjačkom dijelu grada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene