Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radni posjet SAD-u

Predsjednica se susrela s Lavrovim u New Yorku, no konkretna datuma Putinova dolaska u Hrvatsku još nema

Predsjednica u New Yorku (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednica u New Yorku (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatska predsjednica nastavlja posjet New Yorku. Njezin govor pred općom skupštinom UN-a odgođen je za sutra zbog bilateralnih sastanaka.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je s prvim čovjekom ruske diplomacije, Sergejom Lavrovom. Istaknula je kako su se složili da je pitanje Agrokora većim dijelom riješeno, a predsjednica je istaknula da će kako bi tvrtka stala na noge, trebati ruska pomoć.

Pročitajte i ovo Ilustracija Presretnut telefonski razgovor "Bolesne ljude koriste kao topovsko meso": Ruski vojnik opisuje strahote s prve linije fronte Sergej Lavrov Pozvao na oslobađanje svih talaca "To je izravna prijetnja međunarodnom miru": Lavrov oštro osudio napade Britanije i SAD-a

Lavrova je zanimalo i zašto nije promijenjen izborni zakon u BiH, a što se tiče posjeta Vladimira Putina Hrvatskoj, konkretnog datuma još nema.

"Razgovarali smo, obzirom da se približava još jedna zima, o Slavonskom Brodu i dogovorili smo se zapravo da tijekom izmještanja ureda, čini mi se 9. i 10. listopada ove godine, kad budem u Slavonskom Brodu da ćemo napraviti sastanak zajedno s predstavnicima Zarubježnjefta da stanovnike Slavonskog Broda upoznamo u kojoj je fazi projekt, dakle svi oni koji su odgovorni za njegovu realizaciju da budu tamo", poručila je Grabar-Kitarović.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na
novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene