Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''TO NIJE BILA SLUČAJNOST''

Nastavlja se postupak opoziva Trumpa u Senatu: Prikazane dosad neviđene snimke iz Kongresa

U tijeku je postupak opoziva bivšeg američkog predsjednika, Donalda Trumpa. Tužiteljstvo iznosi optužbe te su pokazali snimke napada koji su se odvili u Kongresu.

Sve je spremno za treći dan postupka opoziva Donalda Trumpa u Senatu. Tužiteljstvo, iz redova Demokratske stranke, nastavit će iznositi optužnicu. Jučer su pokazali dosad neviđene snimke drame koja se odvijala u Kongresu šestog siječnja.

"Želim da obratite pozornost na prvu skupinu napadača dok se probijaju u zgradu. Drugi čovjek koji je ušao kroz prozor opremljen je punim taktičkim štitom za tijelo i nosi palicu za bejzbol'', rekla je demokratska tužiteljica Stacey Plaskett.

Skloništa su tražili i drugi zaposlenici Kongresa, koje je osiguranje vodilo u zaklon samo nekoliko metara dalje od lokacije napadača.

''Ova snimka sigurnosne kamere od 14:56 sati pokazuje rulju u krilu Zastupničkog doma na drugom katu Kapitola. Napadači, koji su još uvijek u zgradi, bore se s policijom koja je nadvladana i koja ih pokušava izbaciti van'', objasnio je Eric Swalwell, demokratski tužitelj.

Od podivljale gomile, kongresnici su bježali bez obzira na stranačke boje.

''Policajac Goodman prošao je kraj senatora Mitta Romneyja i uputio ga da se okrene kako bi se sklonio na sigurno'', izjavio je Plaskett.

Bježao je Republikanac Romney, ali i jedan od vodećih članova Demokratske stranke Chuck Schumer prvi čovjek demokratske većine u Senatu.

''U 14:30 sati čula sam to zastrašujuće lupanje na vratima Zastupničkog doma. Prvi put u više od 200 godina, sjedište naše vlade bilo je opljačkano pod našim nadzorom'', rekla je Madeleine Dean, demokratska tužiteljica.

Treći dan postupka Trumpova opoziva u Senatu, nastavit će se iznošenjem optužnice.

Pročitajte i ovo Dino Kozlevac NE SLAŽU SE Istarski stožer neće otvoriti kladionice i kasina? ''Nikako nam nije sjela odluka...''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠIRI SE BRZINOM MUNJE Dosad otkriven u više od 50 država: Britanski soj koronavirusa mogao bi postati dominantan u cijelom svijetu

"To nije bila slučajnost, ništa od ovoga. Donald Trump je mjesecima radio na nasilju, hvalio ga, a onda kada je vidio za kakvo nasilje su njegovi pristaše sposobni, to je usmjerio na svoj veliki, divlji, povijesni događaj'', zaključila je Plaskett.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene