Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uzbuna u sidneyju

VIDEO Pet lavova pobjeglo iz nastambe: "Ostavite stvari i trčite"

Aktualno Galerija +0 Lavovi izašli iz nastambe Galerija 1/1 >>
Jutro u zoološkom vrtu Taronga u australskom Sydneyju počelo je burno uz najvišu razinu opasnosti jer je pet lavova napustilo svoje nastambe i šetalo uokolo.

Lavovi su primijećeni izvan svojih nastamba u 6:30 ujutro po lokalnom vremenu i oglašen je alarm "Code One", a posjetitelji su žurno evakuirani. Jedan odrasli lav Ato i četiri mladunca izašli su u prostor koji je od ostatka ZOO-a odijeljen ogradom visokom gotovo dva metra, no zbog sigurnosti svi su posjetitelji programa "Roar and Snore", koji im omogućava da prespavaju u blizini nastambe lavova u šatorima, evakuirani.

"Došli su do nas trčeći i govorili 'Ovo je alarm Code One, izađite iz šatora i trčite. Dođite odmah, ostavite stvari", kazao je Magnus Perri, jedan od posjetitelja, za lokalne medije, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Allison Fluke-Ekren osuđena na 20 godina "Carica ISIS-a" obučavala i djecu za terorističke napade: "Privlačili su je smrt i uništenje"

Ravnatelj Zoološkog vrta Taronga Simon Duffy kaže kako imaju spremne sigurnosne protokole za ovakve situacije i kako su odmah poduzeli sve potrebne korake.

Životinje su vraćene u svoju nastambu oko 9 sati. Nakon što su timaritelji uspavali jednog mladunca i vratili ga u nastambu, ostali lavovi ušli su sami.

Pročitajte i ovo Zagađenje zraka - 5 Muka po plućima Lista hrvatskih gradova s najzagađenijim zrakom: Zašto im je zagađenje toliko visoko?

ZOO je pokrenuo internu istragu o tome kako su lavovi pobjegli, a prema prvim informacijama izgleda da se radi o problemu s ogradom.

U incidentu nitko nije ozlijeđen niti je zabilježena kakva šteta, a pozvana je i policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene