Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mozak 11. rujna

Organizator 11.rujna žestoko napao američku vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac vojnog suda u Guantanamu dao je riječ glavnom organizatoru napada 11. rujna, koji se žestoko obrušio na Sjedinjene Države, optuživši ih da ubijaju i muče ljude 'u ime nacionalne sigurnosti'.

'Američki predsjednik može legalno ubijati u ime nacionalne sigurnosti, u ime američkih građana', bio je oštar Haled Šeik Mohamed poznat i kao KSM, po svojim inicijalima na engleskom. 'Svaki diktator može izabrati svoju definiciju' nacionalne sigurnosti, istaknuo je. 'S tom definicijom mnogi mogu ubijati ljude uime nacionalne sigurnosti, mnogi mogu mučiti ljude uime nacionalne sigurnosti i držati djecu u pritvoru uime nacionalne sigurnosti', rekao je mirno na arapskom.

>>
Najmlađi zatvorenik Guantanama i posljednji zapadnjak otišao u Kanadu

Vičan žučljivim napadima, KSM koji je 'od A do Ž' preuzeo odgovornost za napade 11. rujna, dao je iskaz trećeg dana predsaslušanja na kojemu se treba pripremiti suđenje, na kojemu mu prijeti smrtna kazna. Mohamedu se zajedno s još četvoricom suoptuženika sudi za organiziranje i pomaganje u terorističkim napadima 11. rujna 2001. u kojima je poginulo 2.976 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih Ilustracija zatvorili sedam plaža Stravičan napad u plićaku: "Nitko nije vidio da dolazi morski pas"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene