Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon urušavanja tunela

VIDEO Objavljene prve snimke indijskih radnika koji su danima zarobljeni u tunelu

Radnici zarobljeni u tunelu
Radnici zarobljeni u tunelu Foto: Screenshot/Twitter
Izašle su prve snimke indijskih radnika koji su danima zarobljeni u tunelu u državi Uttarakhand.

Kamera je snimila 41 radnika zarobljenog u tunelu u indijskoj državi Uttarakhand prvi put u devet dana nakon urušavanja. 

Video je snimljen pomoću endoskopske kamere koja je jučer provučena kroz novu cijev probušenu u tunelu, piše BBC.

 

Spasioci su stavili malu kameru pričvršćenu na savitljivi kabel u cijev i upotrijebili je za snimanje zarobljenih muškaraca.

U videu objavljenom na internetu vide se spasioci kako gledaju snimku na ekranu računala izvan tunela. Jedan spasilac traži od muškaraca da se pojave pred kamerom, nasmiješe se i mašu.

Komunikacija između zarobljenih radnika i spasioca odvija se preko walkie-talkieja.

Tunel u izgradnji urušio se 12. studenog nakon odrona. Kontakt sa zarobljenim radnicima uspostavljen je ubrzo nakon toga i od tada im se osigurava kisik, hrana i voda.

Pročitajte i ovo Ilustracija pucnjava u trgovini Walmart Strava u trgovačkom centru: Pucao iz jurišne puške, jedan mrtav, troje ranjenih

Dobili prvi topli obrok 

Spasioci su također koristili cijev kako bi radnicima dali prvi topli obrok nakon devet dana. Do sada su se hranili grickalicama koje su im slali kroz ranije umetnutu užu cijev.

Pročitajte i ovo Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, ilustracija - 5 obilna kiša Zagrepčane probudila strašna grmljavina: "Bilo je grozno, tutnjalo je, nisam mogla spavati"

Na snimci se vidi kako radnici odgovaraju na upute. Spasioci su im rekli da će uskoro biti spašeni te su ih zamolili da se predstave. 

"Vidio sam ih na kameri, ali sada jedva čekam da ih vidim uživo", rekao je Rahul Ameen, čija su dva prijatelja zarobljena u tunelu. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene