Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odvojeni od voljenih

Treći tjedan najgorih muka i neizvjesnosti: "Ovo je ludilo... Mi smo u paklu", "Pokušavamo im poslati svoje blagoslove i snagu koju trebaju"

Aktualno Galerija Yarden Gonen Yarden Gonen Foto: DNEVNIK.hr Shelly Shem Tov Shelly Shem Tov Foto: DNEVNIK.hr Treći tjedan za otete - 1 Treći tjedan za otete - 1 Foto: DNEVNIK.hr Treći tjedan za otete - 2 Treći tjedan za otete - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Treći tjedan za otete - 3 Galerija 1/8 >>
Obitelji otetih osoba u Izraelu ušle su u treći tjedan čekanja svojih voljenih da se vrate kućama.

Od djece mlađe od deset godina do 80-godišnjaka. Od civila do vojnika. U nezapamćenom nasilju Hamasovih terorista pošteđeni su kako bi bili odvedeni na nepoznate lokacije unutar Gaze.

"Pokušavamo im poslati svoje blagoslove i snagu koju trebaju. Nadam se da nas mogu čuti i osjetiti kao što mi njih osjećamo svakog dana i vjerujemo da su jaki i da mogu izdržati", potreseno je ispričala sestra nestale osobe Yarden Gonen.

"Sve zemlje, gdje ste? Morate ovo shvatiti! Ovo je ludilo... Mi smo u paklu. I želimo da se naši voljeni vrate svojim kućama, odmah!", naglasila je majka taoca Shelly Shem Tov.

Pročitajte i ovo Videopoziv 22.10.2023. Poziv Domagoja Mikića Deseteročlana obitelj živjela ilegalno u 26 kvadrata bez struje, tople vode i osnovnih potrepština: Zbrinuti su u manje od 24 sata nakon posjeta ekipe Dnevnika Nove TV

Nade izraelskih obitelji potaknulo je puštanje dviju američkih državljanki. Propituje se volja premijera Benjamina Netanyahua da spasi taoce. Teroristička skupina Hamas oglasila se iz susjednog Libanona.

"Potvrđujemo da ćemo nastaviti raditi s posrednicima kako bismo proveli svoju odluku da riješimo slučaj civila koje držimo u slučaju da to omoguće sigurnosne okolnosti", rekao je Hamasov dužnosnik u Libanonu Osama Hamdan.

Javnosti nije jasno što točno Hamas traži od Izraela. Ranije je spominjan zahtjev za puštanje 6000 Palestinaca iz izraelskih zatvora. Prije desetak godina Izrael ih je pustio više od tisuću kako bi oslobodio jednog jedinog vojnika. 

Svadba u ratu

Svadba u Jad Binjaminu u središnjem Izraelu samo je naoko za ljude sve u redu. Mladoženja je prije dva tjedna ranjen u nogu u napadu Hamasovih terorista. Na svadbi nema njegova mlađeg brata Daniela. Vojnika koji nije na popisu ubijenih i ranjenih, pa pretpostavljaju da je u zatočeništvu.

"Nemoguće je to prihvatiti. Osobno, otupjela sam od ovog stanja. Kad bih razmišljala koliko doista teško, bolno, nisam sigurna da bi mi tijelo to moglo podnijeti", rekla je sestra nestalog vojnika Šira Perez.

Pročitajte i ovo BBB-ovci u Velikoj Gorici Aktualna tema Treba li strože kažnjavati isticanje ustaških simbola? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Unatoč otvorenoj traumi, obitelj je odlučila održati svadbu.

"Situacija je nemoguća. Ali mislim da su se Židovi tijekom povijesti nosili s nemogućim situacijama i pojedinci su pozvani na to. Dakle, to su pomiješani osjećaji", zaključio je otac Doron Perez.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene